Κορεατική εβδομάδα πολιτισμού με παραδοσιακές γεύσεις και κινηματογράφο

Κορεατική εβδομάδα πολιτισμού με παραδοσιακές γεύσεις και κινηματογράφο

Με πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Κορέας - Η κορεατική πολιτιστική εβδομάδα διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά

Κορεατική εβδομάδα πολιτισμού με παραδοσιακές γεύσεις και κινηματογράφο
Έπειτα από την περυσινή επιτυχημένη πρωτοβουλία που συγκέντρωσε εκατοντάδες φίλους της κορεατικής κουλτούρας, η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας διοργανώνει για δεύτερη χρονιά εκδηλώσεις που για μία ακόμα φορά θα φέρουν κοντά τον ελληνικό με τον κορεατικό πολιτισμό.

Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν γεύσεις της κορεατικής κουζίνας, αλλά και να απολαύσουν ταινίες του κινηματογράφου της Κορέας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων που ξεκινούν την Τετάρτη 6 Μαΐου και διαρκούν μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 10 Μαΐου.

Αναλυτικότερα, με υποστήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, θα προβληθεί η αισθηματική και ρομαντική ταινία «Architecture 101» που κέρδισε τους κριτικούς και αγαπήθηκε από το κοινό με πρωταγωνιστές τους διάσημους ηθοποιούς Ga-in HAN και Su-ji BAE.

Η προβολή της -με αγγλικούς υπότιτλους- θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαΐου στις 19:00 στον κινηματογράφο Ολύμπιον, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Την ίδια στιγμή, από αύριο Τετάρτη στις 19:00 στο «Mediterranean Palace» θα διεξαχθεί -με προσκλήσεις- η γαστρονομική εκδήλωση «Taste of Korea» που θα περιλαμβάνει μπουφέ με κορεατικό φαγητό.
Κλείσιμο

Παράλληλα, από τις 7 έως τις 10 Μαΐου η πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (Περίπτερο 3 της Helexpo). Εκεί οι βιβλιόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξελίξεις της βιβλιοπαραγωγής στην Κορέα, να βρουν τίτλους μεταφρασμένους από την κορεάτικη γλώσσα και αντιστρόφως, καθώς και να κάνουν ενδιαφέρουσες επαγγελματικές συναντήσεις όσοι δραστηριοποιούνται στο χώρο των εκδόσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας +30 210 698 4080


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης