Κλείνει η Ιταλική Σχολή Αθηνών

Κλείνει η Ιταλική Σχολή Αθηνών

Έπειτα από 59 χρόνια λειτουργίας - Σύμφωνα με επιστολή της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας

Κλείνει η Ιταλική Σχολή Αθηνών
Η Ιταλική Σχολή Αθηνών τερματίζει την λειτουργία της έπειτα από 59 χρόνια εκπαιδευτικής προσφοράς υψηλού επιπέδου σε χιλιάδες μαθητές.

Η Σχολή που στεγάζεται στο κτίριο της οδού Μητσάκη 18 στα Πατήσια, πρόκειται να κλείσει σύμφωνα με επιστολή της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή προς τον πρόεδρο της Σχολής, Εμιλιάνο Λούτζι, μετά το πέρας του σχολικού έτους, η Σχολή κλείνει οριστικά.

Κλείσιμο
Στην επιστολή της η Ομοσπονδία εκφράζει τη θλίψη της για τη δυσάρεστη εξέλιξη, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα ιδιωτικό σχολείο με σημαντική προσφορά στην ελληνική εκπαίδευση.

Την ίδια ώρα, επισημαίνεται η ανάγκη να καταβληθούν οι μισθοί των εκπαιδευτικών μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους, καθώς και οι νόμιμες αποζημιώσεις τους.

Παρά τις προσπάθειες της διεύθυνσης να προχωρήσει σε μείωση τιμών στα δίδακτρα σύμφωνα με την οικονομική κρίση που διέπει τη χώρα, τελικά πέφτει η αυλαία για το εκπαιδευτικό ίδρυμα που άφησε το στίγμα του για τους αξιόλογους και έμπειρους καθηγητές, την σωστή εκμάθηση ιταλικών και την προσπάθεια να φέρει ακόμα πιο κοντά η ελληνική με την ιταλική κουλτούρα.

Μέχρι πρότινος, μάλιστα, δεκάδες ήταν οι εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος που πραγματοποιούνταν στο ιστορικό κτίριο με ομιλίες σπουδαίων εκπροσώπων του ιταλικού πολιτισμού σε μία απόπειρα να προσεγγίσει ακόμα περισσότερο το ελληνικό κοινό την ιταλική κουλτούρα.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης