To Travel City «έφαγε» 34.000 ευρώ και από σχολείο της Αθήνας

To Travel City «έφαγε» 34.000 ευρώ και από σχολείο της Αθήνας

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει γονέας η Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης δέχτηκε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα λίγο πριν τις δέκα το βράδυ της 22ης Απριλίου, όπου κάποιος ενημέρωσε ότι η εκδρομή είναι στον «αέρα» - Τα παιδιά θα έφευγαν στις τέσσερις τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας για Μόναχο, όμως δεν ταξίδευσαν ποτέ

To Travel City «έφαγε» 34.000 ευρώ και από σχολείο της Αθήνας
Μία εβδομάδα ακριβώς έχει περάσει από την ημέρα που οι μαθητές της Β’ Λυκείου του Γ’ Γενικού Λυκείου της Αρτας επέστρεψαν στα σπίτια τους, έπειτα από την «Οδύσσεια» που πέρασαν στην εκδρομή τους στην Ελβετία, καθώς το ταξιδιωτικό πρακτορείο Travel City «έφαγε» τα χρήματά τους και παιδιά και καθηγητές-συνοδοί βρέθηκαν σε μία ξένη χώρα χωρίς λεφτά, για να γυρίσουν.

Όπως είχε γράψει το protothema.gr δεν ήταν η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο πρακτορείο με έδρα την Αθήνα εξαπάτησε μαθητές, που είχαν δώσει χρήματα, για να πραγματοποιήσουν σχολική εκδρομή. (Διαβάστε
εδώ αναλυτικά).

Κλείσιμο
Μάλιστα, το εν λόγω ταξιδιωτικό πρακτορείο, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη της απάτης με το Γ’ Γενικό Λυκείο της Αρτας, έκανε ακριβώς το ίδιο σε σχολείο της Αθήνας.

Όπως σημείωσε στο
protothema.gr, η Νάγια Καλογιάννη, σύζυγος του ολυμπιονίκη Νίκου Γραμματικού,  ο γιος της που πηγαίνει στην Γ’ Γυμνασίου μαζί με συμμαθητές του στην Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης «θα έφευγαν στις 23 Απριλίου και θα γύριζαν στις 27 Απριλίου. Θα πήγαιναν Μόναχο και για μία ημέρα στο Σάλτσμπουργκ. Αυτή η εκδρομή δεν πραγματοποιήθηκε, γιατί το πρακτορείο αυτό δεν τήρησε τους όρους που είχαμε». 

Το ακόμη πιο απίστευτο είναι ο τρόπος που έμαθαν οι γονείς και οι καθηγητές ότι υπάρχει πρόβλημα με την πενθήμερη εκδρομή των παιδιών στο εξωτερικό. Με βάση τα όσα δήλωσε η κυρία Καλογιάννη, «το σχολείο δέχτηκε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα, όπου κάποιος ενημέρωσε ότι η εκδρομή είναι στον αέρα. Το τηλεφώνημα αυτό έγινε λίγο πριν τις δέκα το βράδυ και τα παιδιά θα έφευγαν στις τέσσερις τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας».

«Το ξενοδοχείο ήταν πληρωμένο, αλλά η μετακίνηση και η ξενάγηση δεν είχαν πληρωθεί, όπως μάθαμε. Τα παιδιά δε θα μπορούσαν να κάνουν επισκέψεις που είχαμε πληρώσει, όπως να πάνε στο Νταχάου και σε διάφορα άλλα μέρη», τονίζει η κυρία Καλογιάννη.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κάθε παιδί έδωσε 490 ευρώ για αυτή την εκδρομή, ενώ τα παιδιά που θα ταξίδευαν ήταν 60 και οι συνοδοί τους πέντε. Συνολικά, το πρακτορείο «City Travel» πήρε γύρω στις 34.000 ευρώ κι ο ιδιοκτήτης έγινε… καπνός.

Μάλιστα, όπως τονίζει η κυρία Καλογιάννη, για να πραγματοποιηθεί η εκδρομή «έπρεπε εμείς οι γονείς να πληρώσουμε άλλα 150 ευρώ. Δεν ξέραμε, όμως, αν θα προέκυπτε και κάτι άλλο στην πορεία και δεν διακινδυνεύσαμε να φύγουν τα παιδιά μας». 

«Το σχολείο έκανε μία αγωγή, αλλά ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου είναι άφαντος», καταλήγει.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης