Ο Δρίτσας στέλνει 205 επιπλέον λιμενικούς στο Αιγαίο για τον έλεγχο της μετανάστευσης

Ο Δρίτσας στέλνει 205 επιπλέον λιμενικούς στο Αιγαίο για τον έλεγχο της μετανάστευσης

Σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Σύμη, Ρόδο, Λέρο, Κάλυμνο και Κω - Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης λιμενικοί και πολιτικοί υπάλληλοι λόγω της κρίσης, είπε ο υπουργός Ναυτιλίας

Ο Δρίτσας στέλνει 205 επιπλέον λιμενικούς στο Αιγαίο για τον έλεγχο της μετανάστευσης
Την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος αλλά και του πολιτικού προσωπικού του υπουργείου Ναυτιλίας ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας εξαιτίας της πίεσης που δέχεται η χώρα από τα κύματα των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών.

«Υπάρχουν διευθύνσεις στο υπουργείο που έχουν άμεση ανάγκη στελέχωσης. Υπάρχουν Λιμενικοί και πολιτικοί υπάλληλοι  σε σημείο νευρικής κρίσης από την πίεση που δέχονται» δήλωσε ο υπουργός: «Σε πρώτη φάση σταματήσαμε τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα  ώστε να  μην αποδυναμώσουμε τη στελέχωση» και πρόσθεσε:

«Έχουμε να κινηθούμε με τα δεδομένα που έχουμε. Είναι ένας πρώτος κατευθυντήριος σχεδιασμός Θα ενισχύσουμε τις τρεις περιφέρειες του ανατολικού Αιγαίου  με 205  στελέχη του Λιμενικού».

Κλείσιμο
Πιο συγκεκριμένα, 20 στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, 13 στη Χίο, 48 στη Σάμο που έχει τις μεγαλύτερες ελλείψεις σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας, 10 στη Σύμη, 46 στην Ρόδο, 20 στη Λέρο, 15 στην Κάλυμνο και 33 στη Κω.

«Το ότι είναι δύσκολες οι λύσεις δεν μας κάνει να επαναπαυόμαστε.  Ο έλεγχος των προσφύγων θα κρατηθεί σε υψηλά επίπεδα και για θέματα ασφάλειας. Υπάρχουν συνδυαστικές δράσεις για να έχουμε αποτελέσματα.»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης