Αντώνης Ντεληγιώργης: Ηρωας και στη ζωή

Αντώνης Ντεληγιώργης: Ηρωας και στη ζωή

Τι λένε οι δικοί του άνθρωποι για τον άντρα που έφτασε να γίνει πρωτοσέλιδο στη Guardian

Αντώνης Ντεληγιώργης: Ηρωας και στη ζωή
Αντώνης Ντεληγιώργης: Το όνομά του έγινε συνώνυμο της ανθρωπιάς και κέρδισε το θαυμασμό από όλο τον κόσμο. Ακόμα και η βρετανική εφημερίδα «Guardian» αφιέρωσε το πρωτοσέλιδο της στον «Ήρωα της Ρόδου» για το θάρρος που έδειξε και βούτηξε στα παγωμένα νερά της θάλασσας, καταφέρνοντας να βγάλει στη στεριά 20 μετανάστες, ανάμεσά τους και μία ετοιμόγεννη γυναίκα.



Κλείσιμο
Για εκείνους που τον ξέρουν από παιδί, ο Αντώνης Ντεληγιώργης έκανε απλώς το καθήκον του. Μπορεί στα νεανικά του χρόνια να ήταν ζωηρός και ατίθασος, ωστόσο, η καλοσύνη του έδειχνε να υπερισχύει. Οι άνθρωποι του, δεν απόρησαν για αυτή του την πράξη, καθώς υποστηρίζουν ότι είναι ένας άνθρωπος με ιδιαίτερες ευαισθησίες και γνώστης του ανθρώπινου πόνου, αφού ο ίδιος έρχεται αντιμέτωπος καθημερινά με τα προβλήματα υγείας των δυο του παιδιών.



Σύμφωνα με μαρτυρίες από το συγγενικό του περιβάλλον, «ο Αντώνης μας, έπραξε αυτό που ένιωθε. Ήθελε να κάνει καλό και να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους. Στενοχωρήθηκε πολύ για αυτούς που έχασαν τη ζωή τους ενώ για εκείνους που σώθηκαν, λέει συνεχώς: Άραγε, ποια θα είναι η μοίρα τους;».



Με καταγωγή από τη Λέρο, ο Αντώνης Ντεληγιώργης, ζει τα τελευταία χρόνια μαζί με την οικογένειά του στη Ρόδο. Δεν είναι λίγες οι φορές που πηγαίνει στο νησί του μαζί με τη σύζυγό του, Θεοδώρα και τα δυο τους παιδιά. Όχι μόνο για να επισκεφτεί τους γονείς του, αλλά γιατί εκεί βρίσκονται οι παιδικές και εφηβικές του αναμνήσεις. Ακόμα και η γυναίκα του κατέχει μια σημαντική θέση σε αυτές τις αναμνήσεις, όταν κάποτε και οι δυο ήσαν ακόμη παιδιά. Πριν από 13 χρόνια αποφάσισαν να παντρευτούν και να εγκατασταθούν στη Ρόδο. Εκεί όπου ο Αντώνης με την προτροπή της μητέρας του, Χρυσούλας, την οποία σήμερα ευγνωμονεί, σπούδασε υδραυλικός, όμως, σύντομα έγινε μόνιμος στο στρατό, καθώς τον κέρδισαν οι Ένοπλες Δυνάμεις.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης