Νεπάλ: Έκανε εθελοντική εργασία την ώρα του σεισμού η 25χρονη Κρητικιά

Νεπάλ: Έκανε εθελοντική εργασία την ώρα του σεισμού η 25χρονη Κρητικιά

Τι λέει η οικογένειά της - Η 25χρονη Κλειώ έσπευσε να ενημερώσει την οικογένειά της για το συμβάν στέλνοντας αρχικά ένα μήνυμα στο κινητό της αδερφής της

Νεπάλ: Έκανε εθελοντική εργασία την ώρα του σεισμού η 25χρονη Κρητικιά
Για εθελοντική εργασία βρισκόταν στο Νεπάλ η 25χρονη Κλειώ Ρουσσομουστακάκη την ώρα που «χτύπησε» ο φονικός σεισμός των 7.9 Ρίχτερ.

Η 25χρονη Κλειώ βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες εγκλωβισμένη στο Νεπάλ με την οικογένειά της να αγωνιά για το πώς θα επιστρέψει. Η ίδια ήρθε σε επικοινωνία με τους γονείς και την αδερφή της αμέσως μετά τον σεισμό λέγοντας ότι είναι καλά στην υγεία της.

Κλείσιμο



Το ταξίδι της Κλειούς
Η 25χρονη Κλειώ μαζί με την αδερφή της, Κατερίνα και την παρέα τους έφυγαν στις 4 Απριλίου από την Κρήτη με προορισμό το Νεπάλ για να κάνουν διακοπές. Κάθισαν εκεί δύο εβδομάδες με την Κατερίνα και τα περισσότερα μέλη της παρέας να επιστρέφουν στην Κρήτη το περασμένο Σάββατο.

Ωστόσο, όπως αναφέρει στο cretapost, ο πατέρας της Κλειούς, Γιώργος Ρουσσομουστακάκης, η ίδια έμεινε μαζί μ’ έναν φίλο της στο Νεπάλ προκειμένου να προσφέρουν εθελοντική εργασία σε ένα ορεινό χωριό.

«Στο Νεπάλ βρέθηκε για διακοπές για το Πάσχα μαζί με τη μεγάλη μου κόρη, την Κατερίνα, και την παρέα τους. Πριν λίγες ημέρες η υπόλοιπη παρέα επέστρεψε, ωστόσο η Κλειώ μαζί με έναν φίλο της παρέμειναν για εθελοντική εργασία, διδάσκοντας αγγλικά σε παιδιά σε ένα χωριό στα Ιμαλάια», επεσήμανε ο κ. Ρουσσομουστακάκης.


Πώς έζησε τον σεισμό η 25χρονη Κλειώ
Την ώρα που δίδασκαν αγγλικά στα παιδιά του ορεινού χωριού σημειώνεται και ο φονικός σεισμός στο Νεπάλ.

Η 25χρονη Κλειώ έσπευσε να ενημερώσει την οικογένειά της για το συμβάν στέλνοντας αρχικά ένα μήνυμα στο κινητό της αδερφής της, Κατερίνα. «Μάθαμε για τον σεισμό πολύ νωρίς. Η Κλειώ επικοινώνησε μαζί μου στέλνοντάς μου στο κινητό ένα μήνυμα.

Μου έγραψε ακριβώς το εξής: «Είμαστε καλά. Ήμασταν τυχεροί που ήμασταν στο χωριό. Βγήκαμε γρήγορα έξω και δεν είχαμε σχεδόν καθόλου ζημιές. Τώρα ήρθαμε στην πόλη μετά από δύο ώρες περπάτημα για να βρούμε ίντερνετ κι άρχισαν να φρικάρω. Γίνονται μετασεισμοί κι ο κόσμος τρέχει στους δρόμους ουρλιάζοντας. Έχουν όλοι τρομάξει πολύ. Οι δρόμοι έχουν υποστεί ζημιές κι είμαστε έξι ώρες μακριά από το Κατμαντού και δεν ξέρουμε πώς θα γυρίσουμε πίσω», επεσήμανε η αδερφή της Κλειούς, Κατερίνα.

Σήμερα, η Κατερίνα είχε νέο μήνυμα από την αδερφή της που έλεγε: «Αδερφούλα όλα καλά. Ετοιμάζουμε τα πράγματα για να κατέβουμε στην Μπεσισάρ. Θα μείνουμε εκεί και αύριο θα προσπαθήσουμε να πάμε στο αεροδρόμιο».

Επικοινωνία όμως είχε και με τον πατέρα της, Γιώργο, μέσω facebook η 25χρονη Κρητικιά. «Μόλις βρήκε ίντερνετ μου έστειλε γραπτό μήνυμα μέσω του facebook. Μου είπε ότι είναι καλά κι ότι θα επιστρέψει στο χωριό όπου νιώθει πιο ασφαλής. Μ’ ενημέρωσε ότι εκεί δεν έχει ίντερνετ για να μπορεί να επικοινωνήσει πάλι μαζί μας, ωστόσο όταν ξανακατέβει θα μας μιλήσει», επεσήμανε ο κ. Ρουσσομουστακάκης.

Διαβάστε περισσότερα στο www.cretapost.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης