Φαρμακοποιοί: Ζητούν από τον ΕΟΠΥΥ να εξοφληθούν για τον Ιανουάριο

Φαρμακοποιοί: Ζητούν από τον ΕΟΠΥΥ να εξοφληθούν για τον Ιανουάριο

Απορρίφθηκε από το ΔΣ του ΠΦΣ πρόταση του ΕΟΠΥΥ για αποπληρωμή κατά το ήμισυ της οφειλής μέχρι το τέλος Απριλίου

Φαρμακοποιοί: Ζητούν από τον ΕΟΠΥΥ να εξοφληθούν για τον Ιανουάριο
Την πλήρη εξόφλησή τους για τον μήνα Ιανουάριο ζητούν οι φαρμακοποιοί από τον ΕΟΠΥΥ και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, θέτοντας παράλληλα το μείζον για τον κλάδο ζήτημα της οφειλής ύψους 160 εκατ. ευρώ και υπόψιν του πρωθυπουργού.
 
Πρόταση του ΕΟΠΥΥ που είχε τεθεί στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) για αποπληρωμή κατά το ήμισυ της οφειλής μέχρι το τέλος Απριλίου απορρίφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας από το ΔΣ του ΠΦΣ. Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Κωνσταντίνος Λουράντος συγκάλεσε για την Τετάρτη έκτακτη συνάντηση των φορέων που εμπλέκονται στη διακίνηση του φαρμάκου, προκειμένου να σταθμίσουν τη στάση τους και να πάρουν αποφάσεις.
 
«Οι αναφορές για μερική εξόφληση των φαρμακοποιών μέχρι τα τέλη του μήνα δεν ικανοποιούν τον κλάδο δεδομένου ότι οι υποχρεώσεις όλων των παρόχων είναι συγκεκριμένες και όχι τμηματικές. Εξακολουθούμε να ζητούμε τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό γιατί η Υγεία και το Φάρμακο πρέπει να είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Λουράντος.
 
Οι φαρμακοποιοί θεωρούν ότι τα χρονικά περιθώρια εκπνέουν και η συνάντηση της ερχόμενης εβδομάδας στην οποία έχουν προσκληθεί η φαρμακοβιομηχανία, οι φαρμακαποθήκες και οι συνεταιρισμοί, θα είναι καθοριστική για τις περαιτέρω κινήσεις όλων των φορέων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης