Εκταφές αγνοουμένων του πραξικοπήματος στην Κύπρο

Εκταφές αγνοουμένων του πραξικοπήματος στην Κύπρο

Στόχος είναι να παραδοθούν στην κάθε οικογένεια τα ταυτοποιημένα λείψανα του αγαπημένου τους προσώπου ώστε πολιτεία και οικογένειες να αποδώσουν τις πρέπουσες και οφειλόμενες τιμές

Εκταφές αγνοουμένων του πραξικοπήματος στην Κύπρο
Προσπάθειες να κλείσουν πληγές με επώδυνο, όμως, τρόπο καταβάλλουν οι κυπριακές αρχές για τις οικογένειες των πεσόντων του πραξικοπήματος του 1974. Σήμερα άρχισαν σε νεκροταφείο της Λευκωσίας οι εκταφές λειψάνων, ώστε να ταυτοποιηθούν με τη μέθοδο του DNA. Οι πεσόντες θάφτηκαν σε ομαδικό τάφο και είναι άγνωστο αν τα ονόματα που αναγράφονται στις πλάτες των μνημάτων είναι αυτά που αντιστοιχούν στα λείψανα.

Ο επίτροπος Ανθρωπιστικών Θεμάτων Φώτης Φωτίου ανέφερε πως «στόχος της ανθρωπιστικής αυτής προσπάθειάς είναι να παραδώσουμε στην κάθε οικογένεια τα ταυτοποιημένα λείψανα του αγαπημένου τους προσώπου ώστε, έστω και ετεροχρονισμένα, πολιτεία και οικογένειες να αποδώσουν τις πρέπουσες και οφειλόμενες τιμές».

Πρόσθεσε ότι «οι επιστημονικές διαδικασίες της εκταφής και αναγνώρισης των λειψάνων αναμένεται να διαρκέσουν μερικές εβδομάδες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης