Οριστικά στο εδώλιο οι «32» για τις μίζες των γερμανικών υποβρυχίων

Οριστικά στο εδώλιο οι «32» για τις μίζες των γερμανικών υποβρυχίων

Στο επίμαχο παραπεμπτικό βούλευμα γίνεται εκτενής αναφορά στην  σύμβαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τη γερμανική HDW-Ferrostaal και τις αδιαφανείς πληρωμές που προκύπτει ότι πραγματοποιήθηκαν για την επίτευξή της

Οριστικά στο εδώλιο οι «32» για τις μίζες των γερμανικών υποβρυχίων
Οριστικά και αμετάκλητα, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου  αποφάνθηκε ότι  πρέπει να  παραπεμφθούν στο  Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών  για να δικαστούν τα 32 εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση διακίνησης μαύρου χρήματος κατά το διάστημα της  προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων και ενώ στο τιμόνι  του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ήταν ο τότε ισχυρός Άκης Τσοχατζόπουλος και σήμερα τρόφιμος των φυλακών Κορυδαλλού.

Ειδικότερα,  βούλευμά του  Συμβούλιου Εφετών παραπέμπει σε δίκη τον εφοπλιστή Μιχαήλ Ματαντό, τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Αβατάγγελο, τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Κάντα, τα τραπεζικά στελέχη Ζαν-Κλοντ  Όσβαλντ και Φάνη Λυγινό, τον έμπορο όπλων Παναγιώτη Ευσταθίου, το νομικό Σπύρο Μεταξά, τους άλλοτε στενούς συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννη Μπέλτσιο και Παύλο Νικολαΐδη, τον πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρη Εμμανουήλ, τον πρώην γενικό γραμματέα Εξοπλισμών Σπύρο Τραυλό, τον άλλοτε συνεργάτη του Μ. Ματαντού, Αντώνη Χάγια.

Στο επίμαχο παραπεμπτικό βούλευμα γίνεται εκτενής αναφορά στην  σύμβαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τη γερμανική HDW-Ferrostaal και τις αδιαφανείς πληρωμές που προκύπτει ότι πραγματοποιήθηκαν για την επίτευξή της.

Κλείσιμο
Οι 32  θα πρέπει, κατά περίπτωση, να λογοδοτήσουν για κατηγορίες που αφορούν πράξεις δωροδοκίας, δωροληψίας, απιστίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ οι  κατηγορίες σε κάποιες περιπτώσεις αποδίδονται σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Οι 32 κατηγορούμενοι φέρονται να εμπλέκονται σε διακίνηση και απόκρυψη ποσού, που όπως όλα δείχνουν, ξεπερνά τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Με το ίδιο βούλευμα με το οποίο παραπέμφθηκαν  σε δίκη οι 32,  αποφασίστηκε  ότι πρέπει να παραμείνει στη φυλακή ο Αντώνης Κάντας, ο οποίος έχει κάνει γνωστό ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό της εγγυοδοσίας ύψους 200.000 ευρώ. 

Αντίθετα, διατάσσεται η άρση της προσωρινής κράτησης του Γιάννη Μπέλτσιου με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 500 χιλιάδων ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Επιπρόσθετα με το βούλευμά έγινε δεκτό το αίτημα του Σωτήρη Εμμανουήλ για μείωση από τα 2.000.000 στις 500.000  ευρώ της χρηματικής εγγύησης που του έχει επιβληθεί για την αποφυλάκισή του.

Τέλος, κρίθηκε ότι δεν πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη η σύζυγος του πρώην εμπόρου όπλων Π. Ευσταθίου, καθώς και οι Γ. Αγουρίδης, Πέτρος και Γιώργος Χριστοδουλίδης και Γιώργος Καμάρης.



 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης