«Παγώνει» η δίκη για το σκάνδαλο της Proton Bank μετά την παραίτηση των δικηγόρων

«Παγώνει» η δίκη για το σκάνδαλο της Proton Bank μετά την παραίτηση των δικηγόρων

Είναι υποχρεωμένοι να απέχουν από τα καθήκοντα τους, εκτός και αν υφίσταται κίνδυνος παραγραφής του αδικήματος - Το δικαστήριο θα προβεί στον αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων

«Παγώνει» η δίκη για το σκάνδαλο της Proton Bank μετά την παραίτηση των δικηγόρων
Στο «πάγωμα» της εκδίκασης της υπόθεσης της Proton Bank για τα επισφαλή δάνεια ύψους 700 εκατ. ευρώ και ενώ στο «τιμόνι» της τράπεζας βρίσκονταν ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, οδηγεί η παραίτηση των συνηγόρων της υπεράσπισης. Ειδικότερα, σήμερα δεύτερη ημέρα ημέρα διεξαγωγής της σχετικής δίκης, οι συνήγοροι της υπεράσπισης υπέβαλαν την παραίτησή τους.

Ειδικότερα, επικαλούνται απόφαση της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, με βάση την οποία μετά τη δεύτερη διακοπή της ποινικής δίκης, είναι υποχρεωμένοι να απέχουν από τα καθήκοντα τους, εκτός και αν υφίσταται κίνδυνος παραγραφής του αδικήματος. Όπως επεσήμαναν οι συνήγοροι εφόσον παραβούν την οδηγία του ΔΣΑ, απειλούνται ακόμη και με αφαίρεση της επαγγελματικής άδειας τους για δυο μήνες.

Μετά την παραίτηση των δικηγόρων, το δικαστήριο θα προβεί στον αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων. Ακόμη όμως και αν οριστούν νέοι συνήγοροι δεν είναι βέβαιο ότι θα διασφαλιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς δεν αποκλείεται και εκείνοι να δηλώσουν κώλυμα λόγω της απόφασης του ΔΣΑ. Ακόμη, όμως, και αν τελικώς αποδεχθούν το διορισμό τους, το πιθανότερο είναι ότι η εκδίκαση θα διακοπεί, προκειμένου οι νεοδιορισθέντες να ενημερωθούν επί της ογκωδέστατης δικογραφίας.
Κλείσιμο

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης των συνολικά 43 κατηγορουμένων πριν υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, είχαν ζητήσει ούτως ή άλλως την αναβολή της δίκης επικαλούμενοι φόρτο εργασίας, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη άλλες δίκες στις οποίες συμμετέχουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης