Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στην εφορία που ελέγχει τη λίστα Λαγκάρντ!

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στην εφορία που ελέγχει τη λίστα Λαγκάρντ!

«Η διακοπή αυτή σημειώθηκε σε μία κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, όπου όλες οι οικονομικές υπηρεσίες εργάζονται πυρετωδώς για την ανεύρεση εσόδων» τόνισε, μιλώντας στο protothema.gr, ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, Δημήτρης Μασίνας 

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στην εφορία που ελέγχει τη λίστα Λαγκάρντ!
Στο σκοτάδι βυθίστηκε περίπου στις 10 το πρωί της Τρίτης το 17όροφο γυάλινο κτήριο επί της Λεωφόρου Κηφισίας 32 στο Μαρούσι. 

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ), χωρίς καμία προειδοποίηση, έκοψε το ρεύμα σε δεκάδες επιχειρήσεις και γραφεία, που στεγάζονται στο 17όροφο κτήριο.

Το αξιοσημείωτο, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι σε αυτό το γυάλινο κτήριο, πέρα από ιδιωτικές εταιρείες και γραφεία, στεγάζονται επίσης και δημόσιες υπηρεσίες -και μάλιστα από τις πιο σημαντικές, αφού χειρίζονται σοβαρές υποθέσεις, όπως εκείνη της λίστας Λαγκάρντ.

Κλείσιμο


Συγκεκριμένα, από το πρωί έχουν μείνει χωρίς ρεύμα η ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων και η ΔΟΥ Μεγάλου Πλούτου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα καμία υπηρεσία να μην μπορεί να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της. 

Σε δηλώσεις του στο protothema.gr ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, Δημήτρης Μασίνας, τόνισε πως «δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Εχει γίνει ακόμη μία φορά, πριν από περίπου ένα χρόνο. Το Δημόσιο δεν έχει καμία οφειλή. Οι περισσότεροι από όσους βρίσκονται σε αυτό το κτήριο, όμως, δεν πληρώνουν, εκμεταλλευόμενοι ότι στεγάζονται εδώ δημόσιες υπηρεσίες». 



«Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει ξεχωριστό ρολόι της ΔΕΗ για τον κάθε ενοικιαστή. Το ποσό που αναλογεί σε κάθε ενοικιαστή βγαίνει βάσει κοινοχρήστων. Το ρεύμα κόπηκε χωρίς καμία προειδοποίηση. Θα μπορούσαμε να έχουμε λάβει τις δέουσες ενέργειες, εάν είχαμε ενημερωθεί, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για τα μηχανήματα, αλλά και κίνδυνος να χαθούν σημαντικά δεδομένα από τους υπολογιστές» τόνισε ακόμη.

Ο κ. Μασίνας, μιλώντας στο protothema.gr, επισήμανε ότι η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, «έχει επικοινωνήσει με την υπηρεσία μας κατ' επανάληψιν από το πρωί για την επίλυση του προβλήματος. Μου είπε ότι έχει μιλήσει με το διοικητή της ΔΕΗ για το πρόβλημα και το θέμα τίθεται στο ΔΣ της ΔΕΗ». 



«Είμαστε η εφορία από την οποία η πολιτική κι υπηρεσιακή ηγεσία περιμένει μεγάλα έσοδα, καθώς εμείς ελέγχουμε τις πιο σοβαρές περιπτώσεις, όπως εμβάσματα, offshore και φυσικά την υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ. Είμαστε η μεγαλύτερη εφορία της χώρας και κάθε ώρα που περνάει είναι μία σημαντική απώλεια εσόδων για το Δημόσιο, λαμβάνοντας υπ'όψιν ότι είμαστε μία πλήρως μηχανογραφημένη μονάδα» δήλωσε ο κ. Μασίνας, καταλήγοντας στο ότι «είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι η διακοπή αυτή σημειώθηκε σε μία κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, όπου όλες οι οικονομικές υπηρεσίες εργάζονται πυρετωδώς για την ανεύρεση εσόδων». 








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης