Σε κλοιό διαδηλωτών ο Κορυδαλλός για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Σε κλοιό διαδηλωτών ο Κορυδαλλός για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Από τη μια πλευρά αντιφασιστικές οργανώσεις, αλλά και πολίτες που ζητούν να μην διεξαχθεί η δίκη στις φυλακές - Από την άλλη υποστηρικτές τη Χ.Α. - Ενταση μεταξύ συγκεντρωμένων και του βουλευτή του Ποταμιού Νίκου Ορφανού - Κλειστά τα σχολεία και οι υπηρεσίες του δήμου

Σε κλοιό διαδηλωτών ο Κορυδαλλός για τη δίκη της Χρυσής Αυγής
Σε κλοιό διαδηλωτών βρίσκεται από νωρίς το πρωί η περιοχή γύρω από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου αναμένεται να ξεκινήσει η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αναμένεται να διαρκέσει περίπου 2 χρόνια. Η αστυνομία έχει λάβει μέτρα ασφαλείας στις οδούς Σολωμού, Χοζοβιωτίσσης, Νικηφορίδη και Γρηγορίου Λαμπράκη.



Κλείσιμο
Οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους από το πρωί, ενώ όποιος δεν έχει διαπίστευση δεν μπορεί να προσέλθει στο χώρο της δικαστικής αίθουσας αλλά και έξω από αυτήν. Η δίκη είναι πρωτόγνωρη από πλευράς μεγέθους με 69 κατηγορούμενους, 300 μάρτυρες, 120 συνηγόρους υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής, 100 διαπιστευμένους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ.

Λίγο μετά τις 9 από την επάνω πλευρά των φυλακών Κορυδαλλού, στην οδό Αριστάρχου βρίσκονταν περίπου 200 υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, ενώ από την κάτω πλευρά στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη βρίσκονταν περίπου 4.000 μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων.



Σημειώνεται ότι, με απόφαση του δημάρχου Κορυδαλλού και του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, οι υπηρεσίες του δήμου και τα σχολεία της πόλης είναι σήμερα κλειστά ενώ έχουν προγραμματιστεί τέσσερις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις.

Στο δημαρχείο Κορυδαλλού, επί της Γρηγορίου Λαμπράκη, κάλεσε σε συγκέντρωση ο αντιφασιστικός συντονισμός Αθήνας Πειραιά. Η «Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» προγραμμάτισε αντιφασιστική συγκέντρωση στη διασταύρωση της λεωφόρου Λαμπράκη με την οδό Χρ. Σμύρνης (Γήπεδο Προοδευτικής), όπου θα συμμετάσχει και η ΑΔΕΔΥ η οποία έχει κηρύξει τεράωρη στάση εργασίας.



Με σύνθημα «Όχι στη δίκη της Χ.Α στον Κορυδαλλό» συγκεντρώθηκαν στο ισόγειο του Δημαρχείου εργαζόμενοι στο δήμο Κορυδαλλού και φορείς της πόλης καθώς επίσης και βουλευτές της Β΄Πειραιά.




















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης