Βίντεο: Έφοδος μελών του ΠΑΜΕ στο γραφείο του Πάνου Σκουρλέτη

Βίντεο: Έφοδος μελών του ΠΑΜΕ στο γραφείο του Πάνου Σκουρλέτη

Χαρακτήρισαν τον κοινωνικό διάλογο προσχηματικό και είπαν στον υπουργό εργασίας Πάνο Σκουρλέτη ότι αν ήθελε πραγματικά να επαναφέρει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στα προ μνημονίου επίπεδα, θα κατέθετε το νομοσχέδιο στη Βουλή αύριο

Βίντεο: Έφοδος μελών του ΠΑΜΕ στο γραφείο του Πάνου Σκουρλέτη
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ. Οι συγκεντρωμένοι ήθελαν να εκφράσουν την αντίθεση τους στον κοινωνικό διάλογο που βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη με τον κ. Σκουρλέτη, εργοδοτικές οργανώσεις και την ηγεσία της ΓΣΕΕ. Λίγο μετά τις 11:30 δημιουργήθηκε μικρό ένταση όταν μια ομάδα μελών του ΠΑΜΕ, ανέβηκε στον τέταρτο όροφο του υπουργείου και αφού διέκοψε τη σύσκεψη πέταξε χαρτιά μέσα στο κτήριο.   

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ χαρακτήρισαν τον κοινωνικό διάλογο προσχηματικό και είπαν στον υπουργό εργασίας Πάνο Σκουρλέτη ότι αν ήθελε πραγματικά να επαναφέρει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στα προ μνημονίου επίπεδα, θα κατέθετε το νομοσχέδιο στη Βουλή αύριο.

Στη συνέχεια τα μέλη του ΠΑΜΕ αποχώρησαν και η διαδικασία συνεχίζεται.

Κλείσιμο


Αμέσως μετά την αποχώρηση των στελεχών του ΠΑΜΕ, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε: «Μετά από πέντε χρόνια απουσίας, με πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας παρουσιάζονται στους κοινωνικούς εταίρους τα νομοσχέδια για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Εμείς εμμένουμε στο διάλογο, από τις μονομερείς παρεμβάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε γνώμη. Κάποια σωματεία θεώρησαν ότι αυτή τη στιγμή μπορούν να παρέμβουν με αυτό τον τρόπο. Τους δεχτήκαμε. Αναρωτιέμαι όμως αν αυτός ο τρόπος βοηθάει στην προσπάθειά μας ή δεν είναι και τόσο χρήσιμη μια παρέμβαση».













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης