Καλαμάτα: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του θανάτου των δύο νέων

Καλαμάτα: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του θανάτου των δύο νέων

Ο ένας πέταξε βαρελότο συνδεδεμένο με καλώδιο που μπλέχτηκε σε ηλεκτροφόρα σύρματα με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει το ρεύμα - Ο δεύτερος έτρεξε να τον σώσει και κεραυνοβολήθηκε και αυτός - Από θαύμα σώθηκαν άλλα παιδιά που έπαιζαν δίπλα τους

Καλαμάτα: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του θανάτου των δύο νέων
Ενα τραγικό δυστύχημα συνέβη στο χωριό Άνω Άμφεια Μεσσηνίας, ανήμερα τη Μεγάλη Παρασκευή καθώς δύο νέοι φοιτητές, ηλικίας 23 και 26 ετών, έχασαν τη ζωή τους από ηλεκτροπληξία, όταν η τύχη τους έπαιξε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι. 

Στην Άνω Άφεια Θουρίας λίγο έξω από την Καλαμάτα, ένας 23χρονος κι ένας 26χρονος, που έπαιζαν στην αυλή του σχολείου, έφτιαξαν ένα αυτοσχέδιο βαρελότο, το έδεσαν με ένα καλώδιο μήκους δέκα μέτρων με σκοπό να συνδέσουν την άλλη άκρη του με τους πόλους μίας μπαταρίας και να προκαλέσουν έκρηξη.

Ωστόσο την ώρα που βρίσκονταν στα κάγκελα της αυλής του σχολείου που είναι υπερυψωμένα και από μπροστά αλλά στο πιο χαμηλό ύψος περνούν τα καλώδια υψηλής τάσης της ΔΕΗ, όταν πέταξαν το βαρελότο, αυτό ήρθε σε επαφή με τα ηλεκτροφόρα σύρματα. Τότε χιλιάδες βολτ πέρασαν μέσα από το καλώδιο και κεραυνοβόλησαν τον έναν από τους δύο φίλους που το κρατούσε με αποτέλεσμα να πεθάνει ακαριαία, ενώ και ο φίλος του που προσπάθησε να τον απομακρύνει, χτυπήθηκε από το ρεύμα.

Καθώς πάνω από 20.000 V περνούν από τα εν λόγω καλώδια της ΔΕΗ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Άνω Άμφειας Γιώργο Φαβατά, «θα μπορούσε να σκοτώσει άνθρωπο ακόμη και στα δύο μέτρα».

Ο Γιάννης Γεωργακίλας, υπάλληλος της ΔΕΗ, τη στιγμή της τραγωδίας έτυχε να περνάει από το σημείο. Ο ίδιος δήλωσε μιλώντας στο Mega: «Βλέποντας ο νεαρός το ρεύμα να χτυπά το φίλο του, τον αγκάλιασε για να τον τραβήξει, με αποτέλεσμα να χτυπήσει και τους δύο. Όταν έφτασα, πήρα μια σανίδα και έκανα στην άκρη το καλωδιο. Προσπάθησα να τους κάνω λίγες μαλάξεις, ενώ ένα άλλο παιδί τους έκανε τεχνητή αναπνοή. Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο προσπαθήσαμε να τους επαναφέρουμε...». 
Κλείσιμο

Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο, όμως ήταν αργά για τους δύο νέους, ο θάνατος των οποίων βύθισε το χωριό στο πένθος. Στο σχολείο βρίκονταν κι άλλα παιδιά τα οποία σώθηκαν από θαύμα όταν είδαν τους δύο φίλους να πεθάνουν μπροστά στα μάτια τους...

Η αστυνομία που κλήθηκε ενεργεί προανάκριση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης