Πού συνεχίζονται οι καταλήψεις από τους αντιεξουσιαστές

Πού συνεχίζονται οι καταλήψεις από τους αντιεξουσιαστές

Αντιεξουσιαστές από όλη τη χώρα έχουν βάλει στόχο δημόσια κτήρια και βλέποντας ανοιχτό πεδίο δεν δίστασαν να φτάσουν μέχρι την είσοδο του Κοινοβουλίου - Υπό κατάληψη παραμένει η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών

Πού συνεχίζονται οι καταλήψεις από τους αντιεξουσιαστές
Εβδομάδα καταλήψεων μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή που διανύουμε, καθώς ομάδες αντιεξουσιαστών από όλη την Ελλάδα θέλησαν να κάνουν πρόωρα τη δική τους... «Μεγάλη Εβδομάδα», προκαλώντας πονοκεφάλους και -όπως αποδείχθηκε - ανακατατάξεις σε κυβέρνηση και υπουργεία.

Αποκορύφωμα φυσικά της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα ήταν η χθεσινή εισβολή περίπου 20 ατόμων στο προαύλιο του κτηρίου της Βουλής για να διαμαρτυρηθούν. Οι αντιεξουσιαστές, με ακάλυπτα τα πρόσωπά τους και με ένδυση στην οποία δεν τους έχουμε συνηθίσει, πέρασαν ανενόχλητοι από τους άντρες της Φρουράς της Βουλής και έφτασαν τρέχοντας μέχρι το περιστύλιο του κτηρίου για να σταματήσουν, να αναρτήσουν το πανό τους και να αρχίσουν να φωνάζουν συνθήματα διαμαρτυρίας. 

Την ίδια ώρα αστυνομικοί και τροχονόμοι παρακολουθούσαν τους διαδηλωτές χωρίς να αντιδρούν, τονίζοντας αρκετοί από αυτούς αργότερα ότι δεν έχουν σαφείς οδηγίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το τι πρέπει να πράξουν σε τέτοιες περιπτώσεις.

Κλείσιμο

 
Αυτό βέβαια ήταν απλά το «κερασάκι στην τούρτα» καθώς δημόσια κτήρια ανά τη χώρα έχουν περάσει στην... κατοχή καταληψιών τις τελευταίες ημέρες. Η «αρχή» έγινε με την κατάληψη της Νομικής Σχολής της Αθήνας πριν από δύο περίπου εβδομάδες, συνεχίστηκε με την κατάληψη του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» και κατόπιν το φαινόμενο «μεταδόθηκε» σε διάφορες πόλεις της χώρας. 

Αυτή τη στιγμή, υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές τελούν πάνω από δέκα κτήρια στην επικράτεια. Εκτός από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών στο κέντρο της πόλης, αντιεξουσιαστές κατέλαβαν την Τετάρτη το δημαρχείο της Νέας Σμύρνης. Κατάληψη από το βράδυ της Δευτέρας έγινε και στο κτήριο διοίκησης του Αριστοτελείου στη Θεσσαλονίκη από το οποίο οι αντιεξουσιαστές αποχώρησαν το βράδυ της Τετάρτης.

Την ίδια ώρα σε Πάτρα και Κόρινθο την Τετάρτη έγιναν ολιγόωρες καταλήψεις στα γραφεία των νομαρχιακών επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιεξουσιαστές έχουν καταλάβει το πολιτικό γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχαλογιαννάκη στο Ηράκλειο, όπως και τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου της πόλης. Υπό κατάληψη τελεί, από τις 7 το πρωί της Δευτέρας, το δημαρχείο Ξάνθης, από άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου, σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς πείνας, όπως αναφέρεται σε πανό που έχει αναρτηθεί στην κεντρική είσοδο.

Υπό κατάληψη ήταν την Δευτέρα και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης