Απόστρατοι: Ακόμη περιμένουν την αναπροσαρμογή των συντάξεών τους

Απόστρατοι: Ακόμη περιμένουν την αναπροσαρμογή των συντάξεών τους

Ενημερώθηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για τις νέες αποδοχές τους, αλλά ποτέ δεν τις πήραν

Απόστρατοι: Ακόμη περιμένουν την αναπροσαρμογή των συντάξεών τους
Οργή έχει προκαλέσει στους συνταξιούχους στρατιωτικούς και αστυνομικούς η πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομικών να αποστείλει μαζικά  ενημερωτικά σημειώματα για την αναπροσαρμογή του ύψους των αποδοχών τους με βάση  τον νόμο 4307/2014, χωρίς όμως “αντίκρυσμα”. Το έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους έφτασε στους δικαιούχους αλλά αύξηση δεν πήραν και πολύ περισσότερο δεν πήραν τα αναδρομικά ή μέρος των αναδρομικών που δικαιούνται.

Η αναπροσαρμογή των συντάξιμων αποδοχών επιβλήθηκε από τις αποφάσεις των Δικαστηρίων , στις οποίες είχαν προσφύγει οι οργανώσεις των απόστρατων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Η προηγούμενη κυβέρνηση αναγκάσθηκε να υλοποιήσει νομοθετικά τις αποφάσεις με τον νόμου 4307/2014, αλλά πρακτικά δεν έγινε τίποτα.

Οι συνταξιούχοι ήλπιζαν ότι με την κυβέρνηση Τσίπρα επιτέλους θα έβλεπαν την διαφορά στους τραπεζικούς λογαριασμούς.  Και αυτοί γιατί στο μεταξύ είχαν λάβει τα σημειώματα  με όλες τις πληροφορίες για αναπροσαρμογή των συντάξεων από την 1η Αυγούστου του 2012! Δυστυχώς όμως ούτε τώρα πήραν έστω και ένα ευρώ από εκείνα που άδικα στερήθηκαν από τα μνημόνια, παρά τις περί αντιθέτου υποσχέσεις.

Κλείσιμο




Χαρακτηριστική η περίπτωση συνταξιούχου, αναγνώστη του protothema.gr, που ενώ το έγγραφο(φωτογραφία) τον ενημερώνει ότι πρέπει να πάρει μηνιαία σύνταξη ύψους 1593,33 ευρώ και μάλιστα από τον Αύγουστο του 2012 πήρε και αυτό το μήνα κάτι περισσότερο από 1000 ευρώ, δηλαδή 500 ευρώ λιγότερα! Συνεπώς ο ισχυρισμός του ότι και η νέα κυβέρνηση συνεχίζει να ειρωνεύεται και να εμπαίζει τους στρατιωτικούς κρίνεται απολύτως βάσιμος. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης