Λέσβος: Πολυεθνική θα καλλιεργεί κάνναβη σε έκταση 1.200 στρεμμάτων!

Λέσβος: Πολυεθνική θα καλλιεργεί κάνναβη σε έκταση 1.200 στρεμμάτων!

Πρόκειται βέβαια για την κλωστική κάνναβη - Ανάλογο εγχείρημα σύντομα και στους νομούς Σερρών, Λάρισας, Χανίων, Μεσσηνίας, Αιτωλοακαρνανίας

Λέσβος: Πολυεθνική θα καλλιεργεί κάνναβη σε έκταση 1.200 στρεμμάτων!
Μια νέα πρωτοποριακή επένδυση έρχεται τους επόμενους μήνες στη Λέσβο: 1200 στρέμματα στη περιοχή Μεγάλη Λίμνη θα καλλιεργηθούν με κάνναβη! 

Πρόκειται για την κλωστική κάνναβη, που θα καλλιεργηθεί στην συγκεκριμένη έκταση από πολυεθνική εταιρεία. Η περιοχή της Μεγάλης Λίμνης κρίθηκε κατάλληλη καθώς διαθέτει αφθονία υδατικών πόρων (αρδεύεται από τις Πέντε Βρύσες και είναι εφικτή η πρόσθετη άρδευση από τις πηγές Τσίγκου και Βουλέλη που βρίσκονται κοντά στην περιοχή)

Ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Γαληνός κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Αθήνα συναντήθηκε με εκπροσώπους της εταιρείας Royal Hemp Corporation και συζήτησε διεξοδικά μαζί τους το επενδυτικό σχέδιο. Στόχος είναι να ξεκινήσει η καλλιέργεια στη Λέσβο το αργότερο μέχρι την άνοιξη του 2016.

Κλείσιμο
Αξίζει να τονιστεί ότι σε περίπτωση που προχωρήσει η επένδυση η Λέσβος θα είναι μία από τις πρώτες περιοχές της Ελλάδας που θα γίνει συστηματική καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης, μαζί με τους νομούς Σερρών, Λάρισας, Χανίων, Μεσσηνίας, Αιτωλοακαρνανίας. Στο αρχικό στάδιο θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 25 νέες θέσεις εργασίας στο νησί.
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης