Οι αντιεξουσιαστές «κατάργησαν» το υπουργείο Δημόσιας Τάξης!

Οι αντιεξουσιαστές «κατάργησαν» το υπουργείο Δημόσιας Τάξης!

Από το Βούτση περνά στον Παρασκευόπουλο η δημόσια τάξη όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη υπό τον Αλ.Τσίπρα -"Μυστήριο" η στάση  του Γιάννη Πανούση- Για πρωτοβουλίες με στόχο την αναμόρφωση του σωφρονιστικού και του ποινικού κώδικα μιλούν συνεργάτες του πρωθυπουργού

Οι αντιεξουσιαστές «κατάργησαν» το υπουργείο Δημόσιας Τάξης!
Η συγχώνευση του χαρτοφυλακίου Προστασίας του Πολίτη με το Δικαιοσύνης αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό ,μετά το κύμα  αλλεπάλληλων καταλήψεων τις τελευταίες ημέρες από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

 Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η σημερινή  εισβολή των ατόμων του ίδιου χώρου στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου .

 Άλλωστε ήταν κοινό μυστικό ότι οι σχέσεις του υπερυπουργού Εσωτερικών με τον υφιστάμενο του του αναπληρωτή υπουργό Δημοσίας Τάξης ,Πανούση  δεν ήταν και οι καλύτερες .
  
Κλείσιμο
Έτσι ο πρωθυπουργός αποφάσισε  να αφαιρέσει το χαρτοφυλάκιο της Σωμάτων Ασφαλείας από τον κ. Βούτση και να το αναθέσει μέσω ....συγχώνευσης αρμοδιοτήτων, στο υπουργείο Δικαιοσύνης υπό τον κ. Παρασκευόπουλο .

Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι αντιδράσεις τον εμπλεκομένων υπουργών που ανασχηματίζονται και το Μαξίμου από την πλευρά του  αρκέστηκε να βγάλει μια γενικόλογη ανακοίνωση η οποία αναφέρει ότι :

«Το απόγευμα της Τρίτης συμμετείχαν σε σύσκεψη οι υπουργοί κ.κ. Βούτσης, Πανούσης, Φλαμπουράρης και Παρασκευόπουλος.

Αντικείμενο της συνάντησης των υπουργών με τον πρωθυπουργό ήταν:

• η θεσμική προετοιμασία για την ένταξη του χαρτοφυλακίου της Προστασίας του Πολίτη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με κεντρική στόχευση την προστασία των δικαιωμάτων, των ελευθεριών και της δημόσιας τάξης

• η συγκρότηση μόνιμης ειδικής επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο της αστυνόμευσης.

Επίσης, συζητήθηκαν τα τρέχοντα ζητήματα που άπτονται του σωφρονιστικού συστήματος και της αστυνόμευσης.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού τόνιζαν ότι η νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η αρχή μιας σειράς πρωτοβουλιών, με πρώτες την αναμόρφωση του σωφρονιστικού και του ποινικού κώδικα.»

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, η κυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φυλακές και θα ακολουθήσουν τα νομοσχέδια για την ΕΡΤ, τη διοικητική μεταρρύθμιση και τον αθλητισμό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης