Μπαράζ καταλήψεων από αντιεξουσιαστές σε όλη την Ελλάδα

Μπαράζ καταλήψεων από αντιεξουσιαστές σε όλη την Ελλάδα

Μετά την Πρυτανεία, το ΑΠΘ, τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ σε Πάτρα και Κόρινθο, το δημαρχείο Νέας Σμύρνης, το γραφείο του Μιχελογιαννάκη στο Ηράκλειο και τη Βασιλική της πόλης, πληθαίνουν τα υπό κατάληψη κτήρια σε όλη τη χώρα

Μπαράζ καταλήψεων από αντιεξουσιαστές σε όλη την Ελλάδα
Μπαράζ καταλήψεων δημοσίων κτηρίων από αντιεξουσιαστές παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες σε όλη την Ελλάδα. 

Η «αρχή» έγινε με την κατάληψη της Νομικής Σχολής της Αθήνας πριν από δύο περίπου εβδομάδες, συνεχίστηκε με την κατάληψη του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» και κατόπιν το φαινόμενο «μεταδόθηκε» σε διάφορες πόλεις της χώρας. 

Αυτή τη στιγμή, υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές που συμπαρίστανται στους κρατούμενους απεργούς πείνας και ζητούν την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' και του «τρομονόμου», αλλά και την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, τελούν πάνω από δέκα κτήρια στην επικράτεια.

Κλείσιμο
Εκτός από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών στο κέντρο της πόλης, αντιεξουσιαστές κατέλαβαν σήμερα το δημαρχείο της Νέας Σμύρνης. 





Κατάληψη από το βράδυ της Δευτέρας έγινε και στο κτήριο διοίκησης του Αριστοτελείου στη Θεσσαλονίκη. Οι αντιεξουσιαστές αποχώρησαν το βράδυ της Τετάρτης.



Την ίδια ώρα σε Πάτρα και Κόρινθο την Τετάρτη έγιναν ολιγόωρες καταλήψεις στα γραφεία των νομαρχιακών επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιεξουσιαστές έχουν καταλάβει το πολιτικό γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχαλογιαννάκη στο Ηράκλειο, όπως και τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου της πόλης. 



Υπό κατάληψη τελεί, από τις 7 το πρωί της Δευτέρας, το δημαρχείο Ξάνθης, από άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου, σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς πείνας, όπως αναφέρεται σε πανό που έχει αναρτηθεί στην κεντρική είσοδο.

Υπό κατάληψη ήταν την Δευτέρα και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης