Στρατούλης προς συνταξιούχους: «Kόκκινη γραμμή» το ασφαλιστικό

Στρατούλης προς συνταξιούχους: «Kόκκινη γραμμή» το ασφαλιστικό

Τι συζήτησε ο υπουργός με τους διαδηλωτές μετά το τέλος της πορείας τους, το μεσημέρι της Τετάρτης

Στρατούλης προς συνταξιούχους: «Kόκκινη γραμμή» το ασφαλιστικό
Τα αιτήματα τους έθεσαν στον αναπληρωτή υπουργό κοινωνικών ασφαλίσεων κ. Δημήτρη Στρατούλη οι διαδηλωτές συνταξιούχοι μετά το τέλος της πορείας τους, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Το πρώτο αίτημα τους είναι να μην υπάρξουν νέες μειώσεις συντάξεων, το δεύτερο είναι να αποκατασταθούν οι απώλειες στις συντάξεις που προκλήθηκαν από τις μνημονιακές πολιτικές και το  τρίτο αίτημα είναι να σταματήσει η λεηλασία των αποθεματικών της κοινωνικής ασφάλισης.   

Σε ότι αφορά το πρώτο αίτημα, ο κ. Στρατούλης υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να γίνουν μειώσεις συντάξεων και νέες -δυσμενείς για τους ασφαλισμένους- παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, ενώ ενημέρωσε την αντιπροσωπεία των συνταξιούχων για τις  σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις που θα κατατεθούν το επόμενο διάστημα.  

Κλείσιμο
Επιπλέον. τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει θέσει το θέμα του ασφαλιστικού ως «κόκκινη γραμμή» στις διαπραγματεύσεις που έχει αυτή την περίοδο με τους θεσμούς. Επεσήμανε επίσης ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε σταδιακή αποκατάσταση των περικοπών που έγιναν στις συντάξεις τα χρόνια των μνημονίων, ανάλογα με τους ρυθμούς ανάκαμψης της οικονομίας. 

Μάλιστα, ως δείγμα καλής θέλησης και ως πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, θα προχωρήσει με την αποκατάσταση της 13ης σύνταξης, δηλαδή του δώρου των Χριστουγέννων, για όσους έχουν εισόδημα από σύνταξη έως 700 ευρώ. 

Τέλος,  δεσμεύτηκε ότι θα μπει τέλος στη λεηλασία των αποθεματικών της κοινωνικής ασφάλισης και ενώ εξετάζεται η σταδιακή αποκατάσταση αυτής της λεηλασίας -που προκλήθηκε κυρίως μέσω του λεγόμενου PSI- με τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων από το Ταμείο Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης