ΕΟΠΥΥ: Κινδυνεύει να μείνει χωρίς γιατρούς αν δεν πληρώσει τα ληξιπρόθεσμα

ΕΟΠΥΥ: Κινδυνεύει να μείνει χωρίς γιατρούς αν δεν πληρώσει τα ληξιπρόθεσμα

Οι γιατροί προειδοποιούν ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να μείνουν οι ασφαλισμένοι ακάλυπτοι από υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αν δεν εξευρεθεί λύση

ΕΟΠΥΥ: Κινδυνεύει να μείνει χωρίς γιατρούς αν δεν πληρώσει τα ληξιπρόθεσμα
Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή,και μάλιστα το συντομότερο δυνατό ζητά η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ προκειμένου να εξευρεθεί λύση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του οργανισμού, τη χρηματοδότησή του, καθώς και τη σύναψη νέων συμβάσεων αφού οι παλαιές λήγουν σε λίγες εβδομάδες.

Οι γιατροί προειδοποιούν μάλιστα ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να μείνουν οι ασφαλισμένοι ακάλυπτοι από υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αν δεν εξευρεθεί λύση.

Με ανακοίνωσή της η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, ζητά την πλήρη εξόφληση των παλαιών οφειλών του οργανισμού και την έναρξη διαλόγου προκειμένου να καταλήξουν τα συμβαλλόμενα μέρη στην υπογραφή 3ετούς σύμβασης.

Κλείσιμο
Καλεί επίσης τον υπουργό Υγείας σε άμεση συνάντηση προκειμένου να αποτραπεί ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, «καθώς οι συμβεβλημένοι κλινικοί και κλινικοεργαστηριακοί ιατροί δεν μπορούν πλέον να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες μας χωρίς την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και τη σύναψη σύμβασης με τον οργανισμό, νομικά δεσμευτικής για τα συμβαλλόμενα μέρη» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρης Κοντός, έχει δηλώσει ότι η νομική υποχρέωση εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του οργανισμού έχει ολοκληρωθεί στις 31.12.2014, χωρίς τα ασφαλιστικά ταμεία να καταφέρουν να φέρουν εις πέρας τις εκκαθαρίσεις. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από 1.1.2015 είναι αδύνατη η πληρωμή των οφειλομένων του ΕΟΠΥΥ προς του ιδιώτες λόγω μη ύπαρξης νομικού πλαισίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης