Κόντρα... διαδηλώσεων για την κατάληψη στην Πρυτανεία

Κόντρα... διαδηλώσεων για την κατάληψη στην Πρυτανεία

Στις 10:30 καλούν σε συγκέντρωση στα Προπύλαια αλληλέγγυοι στους καταληψίες και στις 11:00 συγκεντρώνονται πανεπιστημιακοί - Όποιος αποχωρεί από το υπό κατάληψη κτίριο συλλαμβάνεται - Αυτόφωρο ζητά η Εισαγγελία για την κατάληψη στο Καποδιστριακό

Κόντρα... διαδηλώσεων για την κατάληψη στην Πρυτανεία
Υπό κατάληψη παραμένει για τρίτη μέρα το κτίριο της Πρυτανείας από αντιεξουσιαστές που ζητούν την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' και συμπαραστέκονται στους κρατούμενους απεργούς πείνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρας έγιναν τρεις συλλήψεις και χθες, Τρίτη, ακόμα επτά, ενώ, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, συλλαμβάνεται όποιος βγαίνει από το κτήριο. Μεταξύ των συλληφθέντων, είναι και άτομο που είχε παλαιότερα κατηγορηθεί για ένταξη στην Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς και είχε αφεθεί ελεύθερο με εισαγγελικό βούλευμα. 

Εν τω μεταξύ, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα στις 11.00 το πρωί, στα Προπύλαια, καλούν τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας οι πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ, καθώς συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η κατάληψη του ιστορικού κτιρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών από ομάδα αντιεξουσιαστών.

«Οι πρυτανικές Αρχές διαπιστώνουν ότι συνεχίζεται η κατάληψη του κεντρικού κτιρίου διοίκησης του ΕΚΠΑ από εξωπανεπιστημιακά άτομα και με αιτήματα άσχετα προς οποιαδήποτε ακαδημαϊκά θέματα. Θεωρούμε ότι αυτή η απαράδεκτη ενέργεια πλήττει το δημόσιο πανεπιστήμιο συνολικά. Από την πρώτη ώρα έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προφορικώς και εγγράφως, ώστε να υπάρξει λύση του ζητήματος. Μας προβληματίζει όμως η παράταση της εκκρεμότητας εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας. Η κατάσταση αυτή όχι μόνο δημιουργεί μια εξαιρετικά αρνητική εικόνα αλλά έχει οδηγήσει και σε παράλυση της διοικητικής λειτουργίας του Ιδρύματός μας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Κλείσιμο
«Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση αυτή καλούμε τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας σε συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί της Τετάρτης στα Προπύλαια, ώστε να εκφρασθεί δημόσια η αγωνία για την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου μας» καταλήγει η ανακοίνωση. 

Mισή ώρα νωρίτερα, στις 10:30, με ανακοίνωσή τους στο indymedia αλληλέγγυοι στους καταληψίες έχουν καλέσει σε «αντι-συγκέντρωση μπροστά στο κέντρο αγώνα της κατειλημμένης Πρυτανείας». «Ενάντια στον κοινωνικο κανιβαλισμό, αδιαπραγμάτευτα στο πλευρό των φυλακισμένων απεργών πείνας ! Ο αγώνας τους είναι και δικός μας!» αναφέρουν μεταξύ άλλων. 

Υπενθυμίζεται ότι οι πρυτανικές αρχές έχουν ζητήσει εγγράφως την παρέμβαση των αρχών για τη λήξη της κατάληψης, ενώ το απόγευμα της Τρίτης και η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, με νέα παραγγελία προς την υποδιεύθυνση κρατικής Ασφάλειας, ζήτησε την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για τους καταληψίες.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης