Συνεχίζεται η δίκη για τον βασανισμό του Αιγύπτιου εργάτη από τον εργοδότη του

Συνεχίζεται η δίκη για τον βασανισμό του Αιγύπτιου εργάτη από τον εργοδότη του

Το καλοκαίρι του 2012 είχε κακοποιηθεί βάναυσα από τον εργοδότη του και τρεις ακόμα άντρες που είναι σήμερα κατηγορούμενοι - Ο Αιγύπτιος είχε βρεθεό λιπόθυμος και αλυσοδεμένος από περαστικούς - Η δίκη διεκόπη για τις 30 Απριλίου

Συνεχίζεται η δίκη για τον βασανισμό του Αιγύπτιου εργάτη από τον εργοδότη του
Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Ταλέμπ, που το καλοκαίρι του 2012 είχε βρεθεί λιπόθυμος και αλυσοδεμένος στα Αμπελάκια Σαλαμίνας και είχε καταγγείλει ότι βασανίστηκε και κακοποιήθηκε από τον εργοδότη του φούρναρη και το γιο του, καθώς και από άλλα δύο άτομα, συνεχίστηκε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, η εκδίκαση της υπόθεσης.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους τέσσερις κατηγορούμενους είναι αρπαγή, ληστεία, απρόκλητη σωματική βλάβη και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Η συνήγορος του Αιγύπτιου εργάτη ανέφερε ότι ο Ουαλίντ Ταλέμπτ περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια ό,τι φρικτό του συνέβη εκείνη την ημέρα στη Σαλαμίνα, και σημείωσε ότι έγινε προσπάθεια από την πλευρά της υπεράσπισης να μετατραπεί ο θύτης σε θύμα. 

Κλείσιμο
«Φθάσαμε στο σημείο να ακούσουμε ότι το βασανισμένο θύμα που βρέθηκε δεμένο σε ένα δέντρο με αλυσίδα είναι υποκριτής και παριστάνει το θύμα ρατσισμού για να πάρει άδεια παραμονής», τόνισε η συνήγορος.

Ειδική επιστήμων από το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, υπογράμμισε την ιδιαίτερη σκληρότητα του περιστατικού που, κατά την ίδια, το κάνει να ξεχωρίζει ακόμα και από τα υπόλοιπα γεγονότα ρατσιστικής βίας που είχε καταγράψει στην περίοδο εκείνη το Δίκτυο.

Στη σημερινή δίκη κατέθεσε επίσης ο ανθοπώλης που βρήκε πρώτος τον Ουαλίντ και ο αστυνομικός που επιλήφθηκε της υπόθεσης στο σημείο όπου είχε βρεθεί δεμένος και χτυπημένος ο άτυχος εργάτης.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής ο αστυνομικός, τόνισε ότι ο πρώτος εκ των κατηγορουμένων, ο ιδιοκτήτης του αρτοποιείου, εμφανίσθηκε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα και παρέδωσε τα χρήματα του Αιγύπτιου που είχαν αφαιρέσει και ήταν περίπου 9.000 ευρώ. Ο μάρτυρας πρόσθεσε ότι ο κατηγορούμενος είχε αναφέρει πως είχε παρακρατήσει 1.500 ευρώ, που τα είχε δώσει σε χρωστούμενα ενοίκια που όφειλε στο κατάστημά του.

Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 30 Απριλίου 2015 με τις καταθέσεις των υπολοίπων μαρτύρων.

Στη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης σημειώθηκε ένταση όταν μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων επιτέθηκαν λεκτικά εναντίον των κατηγορουμένων αλλά και των συνηγόρων υπεράσπισης. Τα πνεύματα ηρέμησαν με παρέμβαση της αστυνομίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης