Δήμος Κορυδαλλού: Ζητεί μεταφορά της δίκης μελών της Χρυσής Αυγής εκτός των φυλακών

Δήμος Κορυδαλλού: Ζητεί μεταφορά της δίκης μελών της Χρυσής Αυγής εκτός των φυλακών

Επέδωσε ψήφισμα στους αναπλ. υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας ο δήμαρχος της πόλης - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 2 Απριλίου

Δήμος Κορυδαλλού: Ζητεί μεταφορά της δίκης μελών της Χρυσής Αυγής εκτός των φυλακών
Ψήφισμα για μεταφορά της δίκης μελών της Χρυσής Αυγής, εκτός φυλακών Κορυδαλλού, επέδωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης, Σταύρος Κασιμάτης σε συνάντηση που είχε με τους αναπληρωτές υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση και Παιδείας, Τάσο Κουράκη. Στη συνάντηση συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης και αντιπροσωπεία του δήμου.

Ο κ. Κασιμάτης παρουσίασε λεπτομερώς όλους τους κινδύνους και την κοινωνική αναστάτωση που θα προκαλέσει η διεξαγωγή της δίκης στην πόλη, και στη λειτουργία των σχολικών μονάδων που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

«Δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία στη σκιά συγκεντρώσεων, αντισυγκεντρώσεων και αστυνομοκρατίας» ανέφερε.

Οι κ.κ. Πανούσης και Κουράκης συμφώνησαν να επικοινωνήσουν με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκο Παρασκευόπουλο προκειμένου να εκφράσουν τη στήριξή τους στο αίτημα του δήμου για μεταφορά του χώρου διεξαγωγής της δίκης.

Η δίκη μελών της Χρυσής Αυγής έχει προγραμματιστεί για τις 20 Απριλίου στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ την Πέμπτη 2 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι, δήμος, μαζικοί φορείς και κάτοικοι διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Κλείσιμο

Με απόφαση δημάρχου και αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, τη ίδια μέρα από τις 11.30 πμ θα κλείσουν όλα τα σχολεία της πόλης, ενώ κλειστές θα μείνουν και όλες οι υπηρεσίες του δήμου.

Συγκεντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη
Σημειώνεται επίσης, ότι η «Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ)» διοργανώνει τη Δευτέρα 20 Απριλίου, ημέρα διεξαγωγής της δίκης, στις 8.00 το πρωί, συγκέντρωση στη διασταύρωση των οδών Γρ. Λαμπράκη και Χρυσ. Σμύρνης (γήπεδο Προοδευτικής) και στη συνέχεια, αντιφασιστική πορεία προς τις φυλακές Κορυδαλλού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης