Βίντεο: Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων κατασχέθηκε στην Καλαμάτα

Βίντεο: Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων κατασχέθηκε στην Καλαμάτα

Δείτε φωτογραφίες - Κατασχέθηκαν πάνω από 10.760 χαρτοκιβώτια

Βίντεο: Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων κατασχέθηκε στην Καλαμάτα
Στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων, που εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 10.760 χαρτοκιβώτια (master cases) προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας.

Τα κατασχεμένα τσιγάρα, μεταφέρθηκαν με το φορτηγό πλοίο «GENC 3» σημαίας Αγίου Βικεντίου και Γρεναδινών, το οποίο κατασχέθηκε στο λιμένα Καλαμάτας και συνελήφθησαν τα οκτώ αλλοδαπά μέλη πληρώματος.

Συγκεκριμένα, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση από πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλαμάτας, ενώ από τη στεριά συμμετείχαν περιπολικά οχήματα με επιβαίνοντες στελέχη των Λιμενικών Αρχών Γυθείου και Καλαμάτας, που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό του ανωτέρω φορτηγού πλοίου, στην θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του ακρωτηρίου «Κηπούλα».

Κλείσιμο


Στη συνέχεια, οι δυνάμεις του Λ.Σ-ΕΛ-ΑΚΤ. επιβιβάστηκαν υπό ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες, όπου μετά από έλεγχο, διαπίστωσαν την ύπαρξη έντεκα εμπορευματοκιβωτίων (containers) που περιείχαν τσιγάρα.

Το '«GENC 3» και το πλήρωμά του, οδηγήθηκαν στο λιμένα Καλαμάτας, όπου μετά από ενδελεχή έλεγχο διαπιστώθηκε πως το φορτίο ήταν παράνομο και προοριζόταν προς εισαγωγή και διανομή του στην ελληνική επικράτεια.



Κατόπιν προηγούμενης ενημέρωσης της Εισαγγελικής Αρχής Καλαμάτας, τα στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ-ΑΚΤ πρόεβησαν στην σύλληψη των οκτώ αλλοδαπών μελών του πληρώματος καθώς και στην κατάσχεση του πλοίου και του παράνομου φορτίου του.



Εντός της ημέρας οι ανωτέρω συλληφθέντες θα προσαχθούν ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής Καλαμάτας μαζί με το φάκελλο της εις βάρος τους σχηματισθείσας δικογραφίας. Νεώτερες εξελίξεις για την ακριβή ποσότητα των λαθραίων τσιγάρων και το ύψος των διαφυγόντων δασμών, θα δοθούν με νεώτερη ενημέρωση.



Σημειώνεται πως η εν λόγω επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και τη δίωξη του λαθρεμπορίου.












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης