ΕΟΠΥΥ: Παράταση των συμβάσεων με γιατρούς και εργαστήρια μέχρι τον Ιούνιο

ΕΟΠΥΥ: Παράταση των συμβάσεων με γιατρούς και εργαστήρια μέχρι τον Ιούνιο

Με εξαίρεση τις συμβάσεις των ιδιωτικών κλινικών που παρατάθηκαν ως τις 15 Μαΐου

ΕΟΠΥΥ: Παράταση των συμβάσεων με γιατρούς και εργαστήρια μέχρι τον Ιούνιο
Τις συμβάσεις με όλους τους ιδιώτες παρόχους του, όπως γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα, μονάδες αιμοκάθαρσης κα, παρέτεινε μέχρι τις 30 Ιουνίου ο ΕΟΠΥΥ, με εξαίρεση τις συμβάσεις των ιδιωτικών κλινικών που παρατάθηκαν ως τις 15 Μαΐου. Παράλληλα, συγκροτούνται ομάδες εργασίας απο το υπουργείο Υγείας οι οποίες θα επεξεργαστούν τις νέες συμβάσεις με καθε κατηγορία παρόχου ξεχωριστά με στόχο ώστε τα νεα κείμενα να υπογραφούν έως τον Ιούνιο, και πριν λήξει και η παράταση. 

Συγκεκριμένα, και όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του Οργανισμού, η παράταση συμβάσεων μέχρι 30 Ιουνίου αφορά στις υφιστάμενες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με:
Διαγνωστικά εργαστήρια, φυσικοθεραπευτές, οδοντοτεχνίτες, κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης, κέντρα διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας, μονάδες χρόνιας αιμοκάθαρσης (ΜΧΑ), μονάδες τεχνητού νεφρού (ΜΤΝ), οικοτροφεία, ιδρύματα και κλινικές χρονίων παθήσεων, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ειδικά ιδρύματα για αναπήρους, ιδρύματα ασυλικού τύπου και μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης. 

Επισημαίνεται ότι όσες μονάδες χρόνιας αιμοκάθαρσης και τεχνητού νεφρού έχουν ήδη υπογράψει το νέο σχέδιο σύμβασης δεν εμπίπτουν στη σημερινή παράταση.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με τον νόμο 4316 (ΦΕΚ 270 Α΄/24-12-2014), οι συμβάσεις των θεραπευτών ιατρών και όσων εντάχθηκαν στο δίκτυο των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ με τις διατάξεις του άρθρου 182 παράγραφος 6 του νόμου 4261/2014 (Α΄107) λήγουν στις 30 Ιουνίου 2015.

Στόχος του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ, οπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, είναι οι νέες συμβάσεις να διασφαλίζουν ποιοτικές υπηρεσίες με αξιοπρέπεια για τους ασφαλισμένους και ταυτόχρονα σχέσεις εμπιστοσύνης με το σύνολο των παρόχων του Οργανισμού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης