Κατάληψη στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών

Κατάληψη στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών

Το πρωί μια ομάδα περίπου τριάντα ατόμων μπήκε στο κτήριο της πρυτανείας και αφού έδιωξε του υπαλλήλους προχώρησε σε κατάληψη

Κατάληψη στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών
Σε κατάληψη του κτηρίου της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών  προχώρησε ομάδα αντιεξουσιαστών ζητώντας την κατάργηση των φυλάκων τύπου Γ, καθώς και την απελευθέρωση της μητέρας των αδερφών Τσάκαλου.




Κλείσιμο

Περίπου στις 10 το πρωί ομάδα αντιεξουσιαστών, αποτελούμενη από 30 άτομα, μπήκαν από την κεντρική είσοδο της Πρυτανείας και αφού έδιωξαν εργαζόμενους και καθηγητές προχώρησαν σε κατάληψη του κτηρίου. 



Στην κεντρική είσοδο της διοίκησης του Πανεπιστημίου έχουν κρεμάσει πανό στο οποίο γράφουν «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ».



Λίγο μετά τις 11:30 το πρωί οι πρυτανικές αρχές ζήτησαν τη συνδρομή της αστυνομίας προκειμένου να τερματιστεί η κατάληψη.

Αρχικά αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το ιστορικό κτήριο της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και απαγόρευαν την άνοδο των οχημάτων αλλά και των πολιτών προς την Ακαδημίας.

Αυτή την ώρα  οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποχωρίσει  από το χώρο και κατευθύνθηκαν πίσω στις κλούβες περιμένοντας σύμφωνα με πληροφορίες να τελειώσει η άτυπη διορία που δόθηκε. Οι καταληψίες από την άλλη κάλεσαν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από την Πρυτανεία φοβούμενοι μια επέμβαση της Αστυνομίας. 

Οι συγκεντρωμένοι τοποθέτησαν ακόμα ένα πανό στην είσοδο της Πρυτανείας στο οποίο γράφουν: «ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ»














Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης