Η φωνή του Ελληνισμού ακούστηκε και φέτος στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν

Η φωνή του Ελληνισμού ακούστηκε και φέτος στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν

Στην παρέλαση, την οποία διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος

Η φωνή του Ελληνισμού ακούστηκε και φέτος στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν
Η φωνή του Ελληνισμού ακούστηκε για μια ακόμη χρονιά από άτομα κάθε ηλικίας, κυρίως από αμερικανογεννημένα παιδιά, στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν, όπου χθες πραγματοποιήθηκε η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ελληνοαμερικανικά σχολεία, κοινότητες, σύλλογοι, ομοσπονδίες, φοιτητικές οργανώσεις, χορευτικά συγκροτήματα και εταιρείες συμμετείχαν στην παρέλαση με πεζοπόρα τμήματα και άρματα. Τα περισσότερα παιδιά ήταν ντυμένα με παραδοσιακές στολές διαφόρων περιοχών της Ελλάδας, ενώ πολλοί από τους παρελαύνοντες, μικροί και μεγάλοι, κρατούσαν ελληνικές σημαίες.

Το άγημα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, που άνοιξε και φέτος την παρέλαση, καθώς και 180 μαθητές και φοιτητές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Κολέγιο Ανατόλια και το Λύκειο του Ελληνικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης «συνέτειναν στον εμπλουτισμό» του ετήσιου αυτού θεσμού, όπως ειπώθηκε από αρκετούς ομογενείς.

Κλείσιμο
Στην παρέλαση, την οποία διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος συνοδευόταν στο ταξίδι του στις ΗΠΑ από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη. Την κυπριακή κυβέρνηση εκπροσώπησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ανάμεσα στους παρελαύνοντες ήταν ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης 'Αντριου Κουόμο, ο οποίος ήταν τελετάρχης της φετινής παρέλασης, ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο δημοκρατικός γερουσιαστής Τσαρλς Σούμερ, η δημοκρατική βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, δημοτικοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι της Νέας Υόρκης, οι μόνιμοι αντιπρόσωποι της Ελλάδας και της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβεις Αικατερίνη Μπούρα και Νίκος Αιμιλίου, αντίστοιχα, ο πρεσβευτής της Κύπρου στην Ουάσιγκτον, Γιώργος Σιακαλλής, οι γενικοί πρόξενοι στη Νέα Υόρκη της Ελλάδας Γιώργος Ηλιόπουλος και της Κύπρου Βασίλης Φιλίππου, ο πρόξενος της Ελλάδας Μάνος Κουμπαράκης, οι επικεφαλής των ελληνικών υπηρεσιών στην αμερικανική μεγαλούπολη, ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Γιώργος Πατούλης και ο πρώην υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, αντιστράτηγος ε.α Φραγκούλης Φράγκος.

Εκτός από τον κυβερνήτη Κουόμο, τελετάρχες της παρέλασης ήταν τα ζεύγη ομογενών επιχειρηματιών, Μέι και Τζον Κάλαμο από το Σικάγο και Ελένη και Γιάννη Ψαρρά από τη Νέα Υόρκη.

Όπως κάθε χρόνο, αρκετοί φορείς πρόβαλαν τα εθνικά θέματα του Ελληνισμού για «ελευθερία και δικαιοσύνη στην Κύπρο», για την «ελληνικότητα της Μακεδονίας» και για τις «θρησκευτικές ελευθερίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου». Επίσης, έγινε αναφορά για την ανάγκη στήριξης της Ελλάδας, λόγω της οικονομικής κρίσης και για την προστασία των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης