Τρίπολη: Νέες αντιδράσεις για το χώρο προσωρινής αποθήκευσης των σκουπιδιών

Τρίπολη: Νέες αντιδράσεις για το χώρο προσωρινής αποθήκευσης των σκουπιδιών

Οι κάτοικοι δηλώνουν πως δεν μπορούν να επιτρέψουν την εναπόθεση των σκουπιδιών στο σημείο, γιατί βρίσκεται πολύ κοντά στα σπίτια τους - Τι απαντά η δημοτική αρχή

Τρίπολη: Νέες αντιδράσεις για το χώρο προσωρινής αποθήκευσης των σκουπιδιών
Τα πρώτα σκουπίδια της Τρίπολης που έφτασαν χθες το βράδυ στο νέο χώρο αποθήκευσης, που μίσθωσε ο Δήμος από ιδιώτη, στην περιοχή Άγιος Βλάσης, προκάλεσαν την αντίδραση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Οι κάτοικοι δηλώνουν πως δεν μπορούν να επιτρέψουν την εναπόθεση των σκουπιδιών στο σημείο, γιατί βρίσκεται πολύ κοντά στα σπίτια τους, ενώ σημειώνουν ότι ο χώρος είναι μέσα στο δάσος και κινδυνεύει, αλλά και σε κοντινή απόσταση υπάρχει πηγή ύδρευσης και κινδυνεύει να μολυνθεί από τα σκουπίδια.

Οι διαμαρτυρόμενοι έκλεισαν το δρόμο με αυτοκίνητο για να μην συνεχίσει ο Δήμος να μεταφέρει σκουπίδια και δήλωσαν ότι θα μείνουν και θα περιφρουρούν το χώρο, ενώ κλήθηκε η αστυνομία για να μην προκληθούν επεισόδια.

Κλείσιμο


Από πλευράς δημοτικής αρχής ο δημοτικός σύμβουλος υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Σωτήρης Παπαδημητρίου, που βρισκόταν από νωρίς στο χώρο αποθήκευσης των σκουπιδιών, προσπάθησε να εξηγήσει στους κατοίκους ότι προσωρινά για λίγους μήνες θα πάνε τα σκουπίδια εκεί και μετά ο χώρος θα αποκατασταθεί πλήρως, αλλά οι κάτοικοι δεν πείθονται και δηλώνουν πως θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη.

Επιπλέον, σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαντινειακή Συμπολιτεία», Αντωνία Γιαννούλη, επισημαίνει στην δημοτική αρχή, ότι δεν έχει απεριόριστο χρόνο και υπογραμμίζει πως, «αν δεν υλοποιηθούν και δεν τηρηθούν όσα έχουν υποσχεθεί και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την τήρηση των δεσμεύσεών τους για την ενδιάμεση ολοκληρωμένη διαχείριση και δεν καθαρίσει άμεσα η πόλη και βέβαια δεν υπάρξει εκ νέου πρόβλημα, ο δρόμος της παραίτησής τους, είναι για εμάς μονόδρομος και δεν παίρνει καμία αναβολή». Και, προσθέτει πως «θα είμαστε οι πρώτοι που θα ζητήσουμε να αποδοθούν παντός είδους ευθύνες για την όποια ολιγωρία υπάρξει από εδώ και πέρα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης