Για χρηματοδότηση ΕΟΠΥΥ και προσλήψεις γιατρών δεσμεύθηκε ο Κουρουμπλής

Για χρηματοδότηση ΕΟΠΥΥ και προσλήψεις γιατρών δεσμεύθηκε ο Κουρουμπλής

Στη συνάντηση του υπουργού Υγείας με τους γιατρούς τέθηκε η χρηματοδότηση του ΕΣΥ, η ενίσχυση των νοσοκομείων σε πόρους και προσωπικό, η ανάταξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος και η ανάγκη για αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς όλους τους παρόχους

Για χρηματοδότηση ΕΟΠΥΥ και προσλήψεις γιατρών δεσμεύθηκε ο Κουρουμπλής
Το νομοθετικό πλαίσιο για την απελευθέρωση του ιατρικού επαγγέλματος υπό στενότερο και πιο περιοριστικό πρίσμα συμφώνησαν να εξετάσουν το επόμενο διάστημα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), στη διάρκεια συνάντησης που είχαν την Παρασκευή.
 
Στη συνάντηση τέθηκε η χρηματοδότηση του ΕΣΥ, η ενίσχυση των νοσοκομείων σε πόρους και προσωπικό, η ανάταξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος και η ανάγκη για αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς όλους τους παρόχους.
 
Ο υπουργός Υγείας, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής διαβεβαίωσε το προεδρείο του ΠΙΣ και τον επικεφαλής κ. Μιχάλη Βλασταράκο, ότι θα προωθηθεί άμεσα στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για αναμόρφωση της ιατρικής νομοθεσίας.
 
Κλείσιμο
Σε ό,τι αφορά στα οικονομικά θέματα των γιατρών, ο κ. Κουρουμπλής τους ενημέρωσε ότι θα παραταθεί η αποπληρωμή προς τους παρόχους υγείας, μεταξύ των οποίων και οι ιδιώτες γιατροί, των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι και τον περασμένο Δεκέμβριο ενώ διαβεβαίωσε ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών θα συνεχιστεί κανονικά η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ των 43 εκατ. ευρώ για τον μήνα Μάρτιο, προκειμένου να αποπληρωθούν οι πάροχοι για τον μήνα Ιανουάριο.
 
Για τις ελλείψεις προσωπικού σε νοσοκομεία ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι θα προωθηθούν νέες προσλήψεις ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες ακριτικών και νησιωτικών περιοχών για κοινωνικούς και εθνικούς λόγους
 
Τέλος, ο υπουργός ζήτησε τη συνεργασία του ΠΙΣ για τα θεραπευτικά και διαγνωστικά πρωτόκολλα, προκειμένου να εξορθολογιστούν οι δαπάνες, συνδέοντας την ηλεκτρονική παρακολούθηση του συστήματος σε πραγματικό χρόνο με την απώτερη κατάργηση των φορολογικών μέτρων (claw back και rebate).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης