Συνάντηση Κουράκη με εκπαιδευτικούς – Στο τραπέζι 5.700 μετατάξεις

Συνάντηση Κουράκη με εκπαιδευτικούς – Στο τραπέζι 5.700 μετατάξεις

«Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας, όμως υπάρχει η πολιτική βούληση να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα και να εξευρεθούν λύσεις.» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός


Συνάντηση Κουράκη με εκπαιδευτικούς – Στο τραπέζι 5.700 μετατάξεις
Υπάρχει η πολιτική βούληση για την εξεύρεση άμεσης λύσης ώστε να αποκατασταθούν οι αδικίες, επεσήμαναν ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης και η διευθύντρια του πολιτικού του γραφείου, Ειρήνη Κυριακίδη προς τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τη Βόρεια Ελλάδα που ήρθαν σήμερα στο υπουργείο αλλά προς τους εκπροσώπους της ΔΟΕ για τις μετατάξεις από την δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια που έγιναν το 2013.

Στη συνάντηση ανακοινώθηκε ότι την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν οι συνεδριάσεις της συσταθείσας επιτροπής , η οποία αποτελείται από εκπροσώπους της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ και του υπουργείου- προκειμένου να προταθούν λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο αναπληρωτής υπουργός, υπογράμμισε πως η ηγεσία του υπουργείου χρειάζεται χρόνο προκειμένου να αντιμετωπίσει σταδιακά όλα τα προβλήματα που παρέλαβε από τις προηγούμενες ηγεσίες , οι οποίες τα έκρυψαν κάτω από το χαλί, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
Όπως εξήγησε «πρέπει να ελεγχθούν όλες οι αρχικές αιτήσεις των μετατάξεων, οι οποίες ξεπέρασαν τις 5.700 και που δεν έγιναν με διαφανείς διαδικασίες. Θα πρέπει, δηλαδή, να επιστρέψουμε δύο χρόνια πίσω και να ελέγξουμε μία πρωτοφανή διαδικασία, η οποία δεν ελέγχθηκε ποτέ».

«Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας, όμως υπάρχει η πολιτική βούληση να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα και να εξευρεθούν λύσεις. Άλλωστε, όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τάσος Κουράκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης