Ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση ζητούν οι νοσηλευτές

Ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση ζητούν οι νοσηλευτές

Οι εκπρόσωποι των νοσηλευτών έθεσαν επίσης το θέμα της εκπαίδευσης νοσηλευτικής όπως αυτή ακολουθείται από σχολές και κολλέγια που λειτουργούν με το σύστημα της δικαιόχρησης (franchise)

Ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση ζητούν οι νοσηλευτές
Την ενοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης νοσηλευτικής σε μια αδιαίρετη βαθμίδα σε πανεπιστημιακό επίπεδο ζητεί η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Δημήτρη Χασάπη.
 
Σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς η τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίζεται σε ΑΕΙ και ΤΕΙ Νοσηλευτικής. Η πρόταση της ΕΝΕ η οποία παρέδωσε υπόμνημα προς το Υπουργείο Παιδείας που είναι αρμόδιο γι’ αυτό το θέμα, είναι η ενοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης νοσηλευτικής σε μια αδιαίρετη βαθμίδα σε επίπεδο πανεπιστημιακό.
 
Η ΕΝΕ έλαβε τη διαβεβαίωση από τον κ. Χασάπη ότι θα ξεκινήσει διάλογος μετά το Πάσχα, με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων αναφοράς των υπό ίδρυση πανεπιστημιακών τμημάτων Νοσηλευτικής, όπως περιγράφονται στο σχέδιο της ΕΝΕ, προκειμένου να ρυθμιστούν όλες οι σχετικές παράμετροι της -εκ προοιμίου- συμφωνηθείσας μετάβασης.
 
Στο διάλογο αυτόν, εκτός της ΕΝΕ που ούτως ή άλλως θα έχει ρυθμιστικό ρόλο, θα συμμετάσχουν επίσης οι πρόεδροι όλων των Τμημάτων Νοσηλευτικής των ΤΕΙ και των πανεπιστημίων Αθήνας και Πελοποννήσου, μαζί με τους υπευθύνους των Σχολών Υγείας των ως άνω αναφερθέντων πανεπιστημίων, ώστε να συζητηθούν θέματα διαχείρισης ανθρώπινων και υλικών πόρων, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια προς την προαναφερθείσα κατεύθυνση.
 
Οι εκπρόσωποι των νοσηλευτών έθεσαν επίσης το θέμα της εκπαίδευσης νοσηλευτικής όπως αυτή ακολουθείται από σχολές και κολλέγια που λειτουργούν με το σύστημα της δικαιόχρησης (franchise).  Η ΕΝΕ ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της αναφορικά με τον θεσμικό της ρόλο πάνω σ’ αυτό το θέμα. Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε το πώς πρέπει να συνδεθεί η επαγγελματική αναγνώριση των πτυχίων νοσηλευτικής με βάσει την κείμενη νομοθεσία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης