Ο ΔΣΑ μέλος του Ινστιτούτου Ευρωπαίων Δικηγόρων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Ο ΔΣΑ μέλος του Ινστιτούτου Ευρωπαίων Δικηγόρων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Συμμετείχε δια της γενικής γραμματέως του Χριστίνας Κουντούρη, στη γενική συνέλευση του «Ινστιτούτου των Ευρωπαίων Δικηγόρων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα»

Ο ΔΣΑ μέλος του Ινστιτούτου Ευρωπαίων Δικηγόρων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής και η γενική γραμματέας   Χριστίνα Κουντούρη μετά από ψηφοφορία, εξελέγησαν μέλη του  Διοικητικού Συμβουλίου  του Ινστιτούτου Ευρωπαίων Δικηγόρων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ως εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου της Πρωτεύουσας.

Ειδικότερα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση,  συμμετείχε δια της γενικής γραμματέως του Χριστίνας Κουντούρη, στη γενική συνέλευση του «Ινστιτούτου των Ευρωπαίων Δικηγόρων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» (Institut des droits de l’ homme des Avocats Europeens)  η οποία πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

Ο ΔΣΑ δέχθηκε την πρόταση που του απευθύνθηκε και έγινε μέλος του Ινστιτούτου, στο οποίο μετέχουν επίσης ως μέλη κορυφαίοι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Ευρώπης, όπως είναι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Βρυξελλών, Ρώμης, Βερολίνου, Παρισίων, Αμστερνταμ, Γενεύης, Λουξεμβούργου.

Ακόμη, ο ΔΣΑ αποδέχθηκε την πρόσκληση να συμμετάσχει στην Επιτροπή Απονομής του Διεθνούς Βραβείου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Ludovic Trarieux. Το βραβείο αυτό το απονέμεται κάθε χρόνο στο δικηγόρο, Ευρωπαίο ή μη, που διακρίθηκε για την προσφορά στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Υπενθυμίζεται, ότι μεταξύ των βραβευθέντων από την εν λόγω Επιτροπή είναι και ο Νέλσον Μαντέλα.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης