ΕΟΠΥΥ: Θα αποζημιώνει μόνο τις ηλεκτρονικές γνωματεύσεις για τα ορθοπαιδικά

ΕΟΠΥΥ: Θα αποζημιώνει μόνο τις ηλεκτρονικές γνωματεύσεις για τα ορθοπαιδικά

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Οργανισμού γνωστοποιεί στους γιατρούς, αλλά και τους ασφαλισμένους, ότι πρέπει να εγγραφούν στο σύστημα ότι από την Τετάρτη, 18 Μαρτίου δεν θα γίνονται δεκτές χειρόγραφες γνωματεύσεις για ορθοπαιδικά είδη

ΕΟΠΥΥ: Θα αποζημιώνει μόνο τις ηλεκτρονικές γνωματεύσεις για τα ορθοπαιδικά
Μόνον ηλεκτρονικές γνωματεύσεις θα δέχεται ο ΕΟΠΥΥ από την ερχόμενη εβδομάδα για την παροχή και αποζημίωση ορθοπαιδικών ειδών στους ασφαλισμένους του.

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Οργανισμού γνωστοποιεί στους γιατρούς ότι πρέπει να εγγραφούν στο σύστημα αλλά και τους ασφαλισμένους ότι από την Τετάρτη, 18 Μαρτίου δεν θα γίνονται δεκτές χειρόγραφες γνωματεύσεις για ορθοπαιδικά είδη.

Στην παρούσα φάση εξαιρούνται  τα ορθοπαιδικά υποδήματα  και τα θεραπευτικά υποδήματα  για τους διαβητικούς ασθενείς, που θα συνεχίζουν να χορηγούνται  με τη χειρόγραφη διαδικασία.

Ήδη, εκδίδονται ηλεκτρονικά οι Γνωματεύσεις Αιμοκαθάρσεων, Οπτικών και Αναπνευστικών ειδών.

Κλείσιμο
Εγγραφή των γιατρών στο σύστημα

Ο ΕΟΠΥΥ υπενθυμίζει στους  γιατρούς ότι  έχουν υποχρέωση να εγγραφούν στο σχετικό σύστημα έκδοσης ηλεκτρονικών γνωματεύσεων προκειμένου να καταχωρούν τις αντίστοιχες Γνωματεύσεις. Η διαδικασία γίνεται από κάθε γιατρό μέσω του site του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr, επιλογή: Εφαρμογές / Ιατρικές Υπηρεσίες).

Σταδιακά, όλοι οι γιατροί, ανά ειδικότητα, θα συνδέονται στην εφαρμογή «Γνωματεύσεις Παροχών ΕΚΠΥ» στην παραπάνω διεύθυνση, με τους κωδικούς, που διαθέτουν και θα εκδίδουν γνωματεύσεις για τις παροχές που αποζημιώνει ο Οργανισμός. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης