Τι δηλώνει στο protothema.gr ο διευθυντής της σχολής του Βαγγέλη

Τι δηλώνει στο protothema.gr ο διευθυντής της σχολής του Βαγγέλη

Παρά το γεγονός ότι ο Κώστας Μάντζαρης είχε ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή για την κατάσταση στη Σχολή, εκείνος δηλώνει ότι έχει ήσυχη τη συνείδησή του

Τι δηλώνει στο protothema.gr ο διευθυντής της σχολής του Βαγγέλη
Ο διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων είναι ο άνθρωπος που βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα τις τελευταίες ημέρες μετά τις ανακοινώσεις του πορίσματος της ΕΔΕ που έγινε στη Γαλακτοκομική Σχολή, όπου του αποδίδονταν ευθύνες, μετά την παρέμβαση του υπουργού Αγροτικής Πολιτικής που ζητούσε την παραίτησή του και μετά από σχεδόν ένα μήνα αναστάτωσης τόσο σε προσωπικό, όσο και σε διοικητικό επίπεδο.

Οι φοιτητές της Σχολής δεν μπορούν να ηρεμήσουν και βρίσκονται σε ένα κλίμα έντασης ύστερα από τις σαρωτικές αποκαλύψεις που κάθε μέρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στις συνθήκες κάτω από τις οποίες μερίδα φοιτητών -όπως φαίνεται- λειτουργούσε μέσα στη Σχολή με έναν τρόπο άσχημο σε επίπεδο συμπεριφοράς απέναντι σε φοιτητές. 

Και ενώ αστυνομικές δυνάμεις συνεχίζουν τις έρευνές τους με τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Γιώργο Τσούκαλη να συνεχίζει τη διερεύνηση της υπόθεσης, όπως έγινε γνωστό το Δ.Σ. της Σχολής αποφάσισε την απομάκρυνση από τα καθήκοντά του, του Διευθυντή της Σχολής του κ. Κώστα Μάντζαρη. Ο ίδιος μιλώντας στο protothema.gr είπε πως αποδέχτηκε την απόφαση του συμβουλίου και έτσι δεν είναι πλέον στη θέση του διευθυντή. 

Κλείσιμο


«Η απόφαση είναι απολύτως σεβαστή», θα σχολιάσει σημειώνοντας: «Αρκετά όμως ασχολήθηκαν με εμένα. Το ζήτημα είναι να βρεθεί ο Βαγγέλης, δεν πρέπει να το ξεχάσουμε αυτό. Εύχομαι να τελειώσει το συντομότερο δυνατό η περιπέτεια της οικογένειας». 

Ο κ. Μάντζαρης θα πει ότι νιώθει καλά με τον εαυτό του, από την άποψη ότι ο ίδιος έκανε ό,τι έπρεπε και όταν έπρεπε. Οπως είπε από την πρώτη χρονιά φοίτησης του Βαγγέλη στη Σχολή είχε πέσει στην αντίληψή του ότι ο νεαρός φοιτητής αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα.

«Θεωρώ ότι έκανα το καθήκον μου στο ακέραιο με τις ανθρώπινες δυνάμεις που διαθέτω. Εχω τη συνείδησή μου ήσυχη, έκανα το καθήκον μου και προφανώς είναι σεβαστή η απόφαση του ΔΣ. Περιμένω να διαλευκανθεί η υπόθεση και κυρίως να βρεθεί ο Βαγγέλης διότι αυτό έχει μόνο σημασία, δεν έχει νόημα να ασχοληθεί κάποιος παραπάνω με μένα. Διότι αυτό γίνεται. Τις τελευταίες ημέρες ασχολούνται όλοι με μένα και το πόρισμα και ξέχασαν το βασικό: πού είναι ο Βαγγέλης», λέει χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Μάντζαρης μίλησε και για όσα συνέβησαν πριν έναν χρόνο. Τότε ο Βαγγέλης ήταν πρωτοετής και στο γραφείο του διευθυντή έφτασαν οι πρώτες καταγγελίες ότι ο νεαρός φοιτητής αντιμετώπιζε προβλήματα στη Σχολή. Ο ίδιος τότε έκρινε σωστό να ενημερώσει τους γονείς του παρά το γεγονός ότι ο Βαγγέλης δεν είχε παραδεχτεί κάτι σχετικό όταν κλήθηκε από τη διεύθυνση.

«Ο Βαγγέλης είναι μαθητής μου και θέλω να σας πω ότι ουδέποτε είδα κάτι περίεργο στη συμπεριφορά του. Είχαμε μία ευχάριστη σχέση, θα έλεγα, είναι ένα καλό παιδί. Δεν υπήρχε καμία απολύτως ένδειξη που να με οδηγήσει σε κάποιο συμπέρασμα ότι αντιμετώπιζε θέματα, προβλήματα με κάποιους συμφοιτητές του. Την ίδια αίσθηση είχαν και άλλοι καθηγητές του. Τον κάλεσε η υπεύθυνη της εστίας για να του μιλήσει, να τον ρωτήσει αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Εκείνος αρνήθηκε να πει κάτι. Ωστόσο εγώ τότε, θυμάμαι, τέτοια περίοδο πέρσι, ενημέρωσα ως όφειλα τους γονείς του, έστω για τις υπόνοιες που υπήρχαν. Για αυτό άλλωστε όπως γνωρίζετε μέχρι και δωμάτιο είχε αλλάξει στην εστία. Από κει και πέρα τελείωσε η πρώτη χρονιά χωρίς να μάθω, να ακούσω το παραμικρό. Τον Νοέμβρη ήρθε στα χέρια μας μια επιστολή η οποία ήταν γραμμένη από φοιτητές της σχολής και κατέγραφε τις δύσκολες συνθήκες μεταξύ των φοιτητών στην εστία. Όταν τη διάβασα συμφώνησα με τα παιδιά ότι πρέπει να ενημερώνουμε την αρμόδια υπηρεσία, όπως και κάναμε, και τους εξήγησα ότι δεν είναι δικό μας θέμα καθώς η επίλυση είναι αποκλειστικά υπόθεση της διοίκησης της σχολής. Ούτε καν πριν εξαφανιστεί ο Βαγγέλης σας διαβεβαιώνω δεν υπήρχε το παραμικρό θέμα που να είχε φτάσει στα αυτιά μας», καταλήγει. 

Ελέγχεται πειθαρχικά ο διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων 

Τη διενέργεια ελέγχου για την αναζήτηση πειθαρχικών ευθυνών του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, παρήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου, μετά και τις χθεσινές αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» σχετικά με την υπόθεση εξαφάνισης του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Παράλληλα, προχωρά και στην αναστολή της απόσπασής του στη Σχολή ενώ σημειώνεται ότι προσωρινά καθήκοντα διευθυντή, θα ασκεί ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Κώστας Μαλλίδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΛΓΟ Δήμητρα, μεταξύ άλλων, αποφάσισε να διαβιβάσει στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Ιωαννίνων όλο τον φάκελο της διοικητικής εξέτασης που διενήργησε, ενώ μεθαύριο Πέμπτη θα συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό του Συμβούλιο στα Ιωάννινα με θέμα τη λειτουργία της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Διαβάστε την Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης