Παναγόπουλος: «Πάγιο αίτημα της ΓΣΕΕ η επαναφορά του κατώτατου μισθού»

Παναγόπουλος: «Πάγιο αίτημα της ΓΣΕΕ η επαναφορά του κατώτατου μισθού»

Αναγνώρισε ωστόσο τις δυσκολίες που υπάρχουν στην παρούσα συγκυρία

Παναγόπουλος: «Πάγιο αίτημα της ΓΣΕΕ η επαναφορά του κατώτατου μισθού»
Σύμφωνος με την κυβερνητική δέσμευση για επαναφορά του κατώτατου μισθού όπως εκφράστηκε προεκλογικά δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλους αναγνωρίζοντας ωστόσο τις δυσκολίες που υπάρχουν στην παρούσα συγκυρία.

«Πάγιο αίτημά μας είναι η επαναφορά του κατώτατου μισθού, όπως και όλου του πλαισίου των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, μετενέργεια, επεκτασιμότητα, συρροή, καθολικότητα» δήλωσε ο κ. Παναγόπουλος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Παναγόπουλος επεσήμανε τα προβλήματα που ανακύπτουν ως απόρροια προηγούμενων «μνημονιακών» ρυθμίσεων στα εργασιακά.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε ως παράδειγμα τη λήξη της μετενέργειας στις 31.3.2015 της εθνικής σύμβασης, με την οποία ορίζεται με νόμο ο κατώτατος μισθός στα 586 ευρώ, με επαπειλούμενη την έκθεση των εργαζομένων σε ένα καθεστώς ατομικών συμβάσεων.  
Κλείσιμο

Ο κ. Παναγόπουλος σημείωσε ότι έθεσε σε πρόσφατη συνάντησή του το θέμα στον αρμόδιο υπουργό και αναζητούνται λύσεις, ώστε οι εργαζόμενοι να μη βρεθούν σε ένα «μετέωρο καθεστώς, χωρίς σύμβαση» το επόμενο διάστημα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης