Βόλος: Λαθρέμποροι προσπάθησαν να περάσουν 13.000 μπουκάλια ποτών από τη Βουλγαρία

Βόλος: Λαθρέμποροι προσπάθησαν να περάσουν 13.000 μπουκάλια ποτών από τη Βουλγαρία

Οι τρεις Έλληνες δράστες είχαν συλληφθεί και στο παρελθόν για ανάλογη υπόθεση

Βόλος: Λαθρέμποροι προσπάθησαν να περάσουν 13.000 μπουκάλια ποτών από τη Βουλγαρία
Μετά τις προηγούμενες συλλήψεις τους για λαθρεμπόριο είχαν οργανωθεί καλύτερα, όμως ούτε αυτή τη φορά κατάφεραν να ξεφύγουν από το «δόκανο» της ΕΛ.ΑΣ. οι τρεις Έλληνες λαθρέμποροι που εισήγαγαν παράνομα χιλιάδες μπουκάλια με οινοπνευματώδη ποτά από την Βουλγαρία ζημιώνοντας το δημόσιο με διαφυγόντες δασμούς και φόρους ύψους 124.473,78 ευρώ!

Οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. είχαν πληροφορίες ότι επρόκειτο να γίνει μεταφορά μεγάλου φορτίου λαθραίων ποτών από τη γειτονική χώρα και έστησαν μπλόκα στην παλιά εθνική οδό Αθήνας- Θεσσαλονίκης. Όταν εντόπισαν το βαν που οδηγούσε ένας 38χρονος να κινείται ύποπτα ακολουθούμενο από μια νταλίκα με επικαθήμενο που έφερε βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας, τα σταμάτησαν για να τα ελέγξουν.

Στη νταλίκα που οδηγούσε ένας 44χρονος και μετέφερε είδη διατροφής, βρέθηκαν κρυμμένες ανάμεσα στα κιβώτια 13.040 φιάλες με ουίσκι, βότκα, τεκίλα, τζιν και άλλα αλκοολούχα ποτά χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης και κατασχέθηκαν, όπως και τα δύο φορτηγά και 740 ευρώ και έξι κινητά. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου που τους άσκησε δίωξη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν έναν ακόμη 41χρονο συνεργό τους που και αυτός λειτουργούσε ως προπομπός με Ι.Χ. αυτοκίνητο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης