Ροδόπη: Οι διαρρήκτες σπιτιών και επιχειρήσεων είχαν εμπλακεί και σε δολοφονίες

Ροδόπη: Οι διαρρήκτες σπιτιών και επιχειρήσεων είχαν εμπλακεί και σε δολοφονίες

Οι τέσσερις δράστες είχαν κλέψει δυο φορτηγά με πλήθος από είδη ρουχισμού στο εσωτερικό τους και είχαν πουλήσει τα εμπορεύματα σε 24χρονο

Ροδόπη: Οι διαρρήκτες σπιτιών και επιχειρήσεων είχαν εμπλακεί και σε δολοφονίες
Πλούσιο ποινικό μητρώο που περιλάμβανε και τα πιο σκληρά αδικήματα, όπως ανθρωποκτονία, ληστείες και δουλεμπόριο, είχαν τα μέλη μιας σπείρας που «χτυπούσε» σπίτια και επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της Ροδόπης από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο του 2014 και η δράση της εξιχνιάστηκε χάρη στις έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Κομοτηνής.

Μέλη της ήταν ένας 29χρονος που έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ανθρωποκτονία, απόπειρα ληστείας και κλοπές, ένας 27χρονος που και αυτός έχει κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία και κλοπές, ένας 26χρονος που είχε συλληφθεί για απόπειρα ληστείας και κλοπές και ένας 31χρονος με καταδίκη για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών. Σεσημασμένος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και κλοπή, ήταν και ο 24χρονος κλεπταποδόχος που συνεργαζόταν μαζί τους.

Οι τέσσερις δράστες είχαν κλέψει δυο φορτηγά με πλήθος από είδη ρουχισμού στο εσωτερικό τους και είχαν πουλήσει τα εμπορεύματα στον 24χρονο. Ακόμη, από τις αυλές δυο επιχειρήσεων και τριών σπιτιών είχαν κλέψει άλλα τρία φορτηγά, οικοδομικά υλικά, ηλεκτρικά εργαλεία, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα χρηματικά ποσά. Τα κλεμμένα οχήματα βρέθηκαν στην Κομοτηνή και σε αγροτικές περιοχές της Ροδόπης και της Ξάνθης και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Ακόμη, οι αστυνομικοί βρήκαν μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων στα σπίτια του 26χρονου και του 24χρονου κλεπταποδόχου και τα επέστρεψαν στους δικαιούχους.

Οι σεσημασμένοι κακοποιοί δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους και σε βάρος του 24χρονου για διακεκριμένες κλοπές και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης. Οι έρευνες συνεχίζονται για την εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων υποθέσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης