Χαλάει ο καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

Χαλάει ο καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

Το Σάββατο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας

Χαλάει ο καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά
Βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στην Εύβοια και στο Βόρειο Αιγαίο με τοπικά ισχυρά φαινόμενα στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, καθώς και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις Δυτικές Κυκλάδες και στη Δυτική Κρήτη, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Σάββατο θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα. Παράλληλα, το βράδυ οι θερμοκρασίες στην Κεντρική και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα θα σημειώσουν σημαντική πτώση και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της Βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Κλείσιμο
Μακεδονία, Θράκη 
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές και σε ημιορεινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από 600μ.). 
Άνεμοι: στα δυτικά αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείους βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος 
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές περιοχές αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου (ενδεικτικό υψόμετρο 700μ.).
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 8 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. 
Θερμοκρασία: από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος 
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές χιόνια στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας και της ανατολική Στερεάς. Εξασθένηση των φαινόμενων από το βράδυ κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. 
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 τοπικά 8 και πιθανόν πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Στη Θεσσαλία οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε βορείους βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Κυκλάδες, Κρήτη 
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. 
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη 1 με 2 βαθμούς υψηλότερη. 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 
Καιρός: στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. 
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 τοπικά 8 και πιθανόν πρόσκαιρα στα βόρεια 9 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Αττική 
Καιρός: νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινόμενων από το βράδυ. 
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 8 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Θεσσαλονίκη 
Καιρός: βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα ανατολικά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. 
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Έντονες χιονοπτώσεις αναμένονται στα χιονοδρομικά κέντρα

Βροχερός είναι ο καιρός στην κεντρική και δυτική Μακεδονία. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου, με υγρασία από 90% έως 100% στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, στον Πολύγυρο, στην Έδεσσα, στην Κατερίνη, στη Βέροια, στην Κοζάνη, στην Καστοριά, στα Γρεβενά, αλλά και στη Φλώρινα.

Έντονες χιονοπτώσεις αναμένονται στα χιονοδρομικά κέντρα της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, από σήμερα μέχρι τη Δευτέρα. Το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας εξαιτίας χιονόπτωσης και περιορισμένης ορατότητας. Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στα χιονοδρομικά κέντρα Πισοδερίoυ και 3-5 Πηγαδιών. Συνθήκες ορατότητας από 80 έως 200 μέτρα επικρατούν στα χιονοδρομικά κέντρα Βασιλίτσας και Ελατοχωρίου.

 
Το Σάββατο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα ανατολικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 που γρήγορα στα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης