Το Αρσάκειο Ψυχικού στην F1 in Schools

Το Αρσάκειο Ψυχικού στην F1 in Schools

Στο Πρόγραμμα λαμβάνουν μέρος 17.000 μαθητές και μαθήτριες από όλο τον κόσμο ηλικίας από 11 έως 19 ετών.

Το Αρσάκειο Ψυχικού στην F1 in Schools
                      Το Α΄ Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στο Διεθνές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «F1 in Schools», το οποίο υλοποιείται εδώ και 13 χρόνια σε 34 χώρες του κόσμου.
                     Στο Πρόγραμμα λαμβάνουν μέρος 17.000 μαθητές και μαθήτριες από όλο τον κόσμο ηλικίας από 11 έως 19 ετών. Η Ελλάδα συμμετέχει για 4η φορά φέτος στον συγκεκριμένο Μαθητικό Διαγωνισμό και εκπροσωπείται στους Παγκόσμιους Τελικούς τα τελευταία τρία χρόνια (29-31 Οκτωβρίου 2012 στο Abu Dhabi, 8-13 Νοεμβρίου 2013 στο Austin Texas, USA, και 16-19 Νοεμβρίου 2014 στο Abu Dhabi).
                     Οι μαθητές της ομάδας “Split Second Racing” του Α΄ Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού θα συμμετέχουν στους Προκριματικούς Αγώνες (6-8 Μαρτίου 2015, Mall Αμαρουσίου), έχοντας εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους μέσω της συγγραφής και υποβολής πεντασέλιδης παρουσίασης, στην οποία αναφέρονται τα εξής:
- Παρουσίαση των μελών της ομάδας, των ρόλων και των αρμοδιοτήτων τους, καθώς και των στόχων της ομάδας.
- Περιγραφή των τομέων που διερευνήθηκαν από την ομάδα στο πλαίσιο συμμετοχής τους στον Διαγωνισμό, όπως αεροδυναμική, επίδραση δυνάμεων, σχεδιασμός τροχών,
αρχικά σκαριφήματα του σχεδίου του F1 αυτοκινήτου και παρουσίαση των διαφόρων συμπερασμάτων που κατέληξαν μέσω κάποιας αρχικής έρευνας που πραγματοποίησαν.
Κλείσιμο
- Περιγραφή αρχικού πλάνου ενεργειών της ομάδας προκειμένου να διακριθούν στους εθνικούς τελικούς, δηλαδή περιγραφή θεμάτων όπως διαχείρισης χρόνου,πόρων,έργου, σχεδιασμός γραφικών, προώθηση και διαφήμιση, εύρεση υποστηρικτών-χορηγών.
                   Όσες ομάδες προκριθούν, θα συμμετέχουν στους Εθνικούς Τελικούς (24-26 Απριλίου 2015), από όπου οι τρεις πρώτες ομάδες θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο διεθνή διαγωνισμό.
                  Οι ομάδες, γενικά, αποτελούνται από μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε διαφορετικές τάξεις και έχουν αποδεδειγμένα ισχυρά κίνητρα και αγάπη για τομείς, όπως ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, η μηχανολογία, ο κόσμος του «επιχειρείν», το marketing και οι δημόσιες σχέσεις. Κάθε μέλος της Ομάδας έχει συγκεκριμένο ρόλο και αρμοδιότητες, ως εξής:  Αρχηγός Ομάδας, Μηχανικός Σχεδίασης, Μηχανικός Κατασκευής, Σχεδιαστής Γραφικών, Υπεύθυνος Marketing & Επικοινωνίας, Υπεύθυνος Ανεύρεσης Πόρων.

Η «ταυτότητα» της ομάδας του A΄ Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού:

Συμμετέχοντες Μαθητές: Αναστάσης Νικολακόπουλος (απόφοιτος Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού), Ανδρέας Ανδρέου, Αλέξανδρος Ασημακόπουλος, Τόνια Γεωργακοπούλου, Στρατής Μπούμπουρας. Δείτε εδω την ομάδα: http://splitsecracing.wix.com/ssrteam  (Facebook page:
Split Second Racing Team)
Υπεύθυνοι Καθηγητές:
κ. Χρήστος Γεωργίου (Φυσικός), κ. Λένα Γαλιάνδρα (Τεχνολόγος)

Τι είναι το Διεθνές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «F1 in Schools»

                  Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «F1 in Schools» αποτελεί το αποτέλεσμα μιας διεθνούς πρωτοβουλίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που υποστηρίζεται από τα Υπουργεία Παιδείας δεκάδων χωρών, όπως του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, των Η.Π.Α., της Αυστραλίας, κ.ά. και οδηγεί τους μαθητές στην εμπειρική-βιωματική απόκτηση βασικών τεχνικών γνώσεων και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων (προσωπικών, κοινωνικών και επαγγελματικών). Επιπλέον, προάγει την ομαδική προσπάθεια και τη συνεργασία μεταξύ τους χρησιμοποιώντας ένα ελκυστικό εκπαιδευτικό περιβάλλον.
                Το πρόγραμμα «F1 in Schools» βοηθά στην εκπαίδευση των μαθητών στις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανικές Κατασκευές και στα Μαθηματικά (STEM Subjects), με έναν ιδιαίτερα ευχάριστο και ελκυστικό τρόπο. Παράλληλα, κατανοούν έννοιες, όπως η αεροδυναμική αντικειμένων, ο σχεδιασμός και η παραγωγή βιομηχανικών προϊόντων, η μηχανική των υλικών, η ανάλυση και αξιολόγηση αποτελεσμάτων, και, οι δοκιμές ελέγχου.
Το «F1 in Schools» περιλαμβάνει την εκπόνηση μιας άρτιας ολοκληρωμένης ερευνητικής εργασίας (project), μέρος της οποίας αποτελούν η δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου (portfolio), καθώς και η κατασκευή από τους μαθητές μικρών μοντέλων F1 αυτοκινήτων από ξύλο balsa. Τα μοντέλα αυτά αρχικά σχεδιάζονται στον Η/Υ από τους μαθητές και στη συνέχεια “κόβονται” σε κατάλληλες CNC μηχανές. Ταυτόχρονα, οι μαθητές μαθαίνουν να δουλεύουν σε ομάδες με συγκεκριμένες αρμοδιότητες ο καθένας.
               Συμπερασματικά, μέσω του εκπαιδευτικού πρόγραμματος «Formula 1 in Schools» τα οφέλη των μαθητών μας συνοψίζονται στα εξής:
- Μαθαίνουν να αναπτύσσουν και να καλλιεργούν ικανότητες επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ τους (ομαδοσυνεργατικό μοντέλο μάθησης).
- Λειτουργούν ως ομάδα για τη λήψη αποφάσεων (βιωματική και ανακαλυπτική μάθηση) έχοντας ως στόχο την έρευνα και την καινοτομία.
- Σχεδιάζουν και υλοποιούν συνολικά ένα επιχειρηματικό σχέδιο (business plan),
διαχειρίζονται έργα κάνοντας προϋπολογισμούς κόστους (budget) και αναζητώντας χορηγίες (funds).
- Γνωρίζουν βιωματικά το M&M (Marketing/Management) και την προώθηση προϊόντων, καθώς και τη γενικότερη ιδέα του «Επιχειρείν»,
- Συνεργάζονται με διάφορους φορείς από τον επιχειρηματικό και βιομηχανικό χώρο, καθώς και με ακαδημαϊκά ιδρύματα (ΑΕΙ, ΑΤΕΙ, κ.ά.),
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης