Συνάντηση Βαρουφάκη με καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών

Συνάντηση Βαρουφάκη με καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών

Εκκρεμεί ακόμα η επαναπρόσληψή τους για την οποία έχει δεσμευθεί ο υπουργός Οικονομικών

Συνάντηση Βαρουφάκη με καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών
Την πόρτα του υπουργείου Οικονομικών πέρασαν λίγο πριν τις 12:30 εκπρόσωποι των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ που διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους.

Οι καθαρίστριες συναντώνται με τον Γιάνη Βαρουφάκη προκειμένου, σύμφωνα με πληροφορίες, να ενημερωθούν για την πορεία της υπόθεσής τους και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι για την επαναπρόσληψή τους είχε δεσμευθεί ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης στην τελετή παράδοσης-παραλαβής στο ΥΠΟΙΚ όταν και είχε αναφέρει ότι «θα υπάρξει θεαματική μείωση δαπανών, μέσω μείωσης του αριθμού των συμβούλων, για να εξοικονομηθούν πόροι, για να επαναπροσληφθούν οι καθαρίστριες του υπουργείου».

Μια πρώτη κίνηση από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν το αίτημα του εκπροσώπου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στον Άρειο Πάγο να αναβληθεί η εκδίκαση της υπόθεσης των καθαριστριών ενώ το ίδιο αίτημα, της αναβολής δηλαδή, υπέβαλε στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά πληροφορίες και ο δικηγόρος των καθαριστριών, κινήσεις που ερμηνεύονται ως απόφαση να σταματήσει η δικαστική αντιπαράθεση αναμένοντας την διευθέτηση της νομοθετικής εκκρεμότητας και να υλοποιηθεί η κυβερνητική εξαγγελία για επαναπρόσληψής τους στο υπουργείο Οικονομικών. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης