Συνοριοφύλακες: Η φύλαξη είναι ανεπαρκής κι εμείς συζητάμε για μια διαταγή

Συνοριοφύλακες: Η φύλαξη είναι ανεπαρκής κι εμείς συζητάμε για μια διαταγή

Πήραμε στα χέρια μας μια διαταγή που άλλαζε κάπως τη διαχείριση των μεταναστών, λέει ο κύριος Χαρέλας - Αν αφήσουμε ανεξέλεγκτη τη ροή μεταναστών και απελευθερώνουμε αμέσως, θα δημιουργηθούν έντονα μεταναστευτικά κύματα στη χώρα μας, τονίζει

Συνοριοφύλακες: Η φύλαξη είναι ανεπαρκής κι εμείς συζητάμε για μια διαταγή
Ανεπάρκεια στη φύλαξη των συνόρων της χώρας καταγγέλλει ο Παναγιώτης Χαρέλας, πρόεδρος ομοσπονδίας συνοριοφυλάκων, που τονίζει ότι το προσωπικό είναι πλέον ελάχιστο και δεν ανανεώνεται. 

«Εμείς πήραμε στα χέρια μας μια διαταγή που άλλαζε κάπως τη διαχείριση των μεταναστών» λέει ο κύριος Χαρέλας σχετικά με το έγγραφο που ανακάλεσε το πρωί της Τετάρτης ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Αντί να μιλάμε για το έργο της συνοριακής φύλαξης και το πώς γίνεται η δουλειά μας, αντί να δημιουργήσουμε μια νέα μεταναστευτική πολιτική, καθόμαστε τώρα και μιλάμε για μια διαταγή», τονίζει. 

«Έχουν προσληφθεί 4.500 συνοριοφύλακες από το 1999 έως το 2002. Σήμερα έχουμε γύρω στις 2.000 στις υπηρεσίες. Το προσωπικό δεν ανανεώνεται και έχουμε κάποιες ενισχύσεις από συναδέλφους αστυνομικούς. Μετά το 2009, υπήρξαν κάποια δικαιώματα να παίρνει μετάθεση κάποιος όπου θέλει, να γίνεται δηλαδή υπάλληλος της ΕΛΑΣ» εξηγεί ο κύριος Χαρέλας την κατάσταση στα σύνορα. 

«Αυτό που μεταφέραμε στον κ. Πανούση προ ημερών είναι ότι αν αφήσουμε ανεξέλεγκτη τη ροή μεταναστών και αν τους απελευθερώνουμε αμέσως, θα δημιουργηθούν έντονα μεταναστευτικά κύματα στη χώρα μας. Αυτό είναι μια ανησυχία και δεν νομίζω ότι είναι προβοκάτσια» συνέχισε. 

Τέλος, στην συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ FM, ο πρόεδρος συνοριοφυλάκων τόνισε ότι ο φράχτης του Έβρου «έκανε πολύ καλή δουλειά και είναι αποδεδειγμένο αυτό. Γιατί όταν σηκώθηκε ο φράχτης, στα 10 χιλιόμετρα, το 90% της εισροής στον Έβρο έως το 2012 γινόταν από το χερσαίο τμήμα. Έχουμε τώρα δεκάδες μεμονωμένες περιπτώσεις εισόδου, 10-20-30 μεταναστών που περνάνε από το φράχτη, αλλά όχι χιλιάδες, όπως πριν».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης