Καναδάς: Εορτάσθηκε στο Τορόντο η Κυριακή της Ορθοδοξίας

Καναδάς: Εορτάσθηκε στο Τορόντο η Κυριακή της Ορθοδοξίας

Πρωτοστάτησε ο Μητροπολίτης του Τορόντο - Παρευρέθηκαν προσωπικότητες από πολλές ορθόδοξες χώρες

Καναδάς: Εορτάσθηκε στο Τορόντο η Κυριακή της Ορθοδοξίας
Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Τορόντο, όπου συγκεντρώθηκαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί διαφόρων εθνικοτήτων από την ευρύτερη περιοχή του Τορόντο, στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τορόντο κ. Σωτηρίου.

Στoν εορταστικό εσπερινό έλαβαν μέρος περισσότεροι από τριάντα ιερείς, ένας διάκονος και δεκάδες ιερόπαιδες, ενώ τους ύμνους έψαλε η χορωδία του Αγ. Νικολάου καθώς και ιεροψάλτες.

Σύμφωνα με την παράδοση έγινε περιφορά των αγίων εικόνων, που κρατούσαν ιερείς και λαϊκοί, για να τιμήσουν την μεγάλη αγία ημέρα της Εκκλησίας, το θρίαμβο της Ορθοδοξίας, έναντι των αιρέσεων.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος στο κήρυγμά του τόνισε την ανάγκη και την σπουδαιότητα να διατηρήσουμε την Ορθόδοξη Χριστιανική μας πίστη και να κρατήσουμε τις θρησκευτικές μας παραδόσεις, στη σημερινή κοινωνία. «Όταν είμαστε κοντά στον Χριστό, γινόμαστε ακλόνητοι ομολογητές της Ορθοδοξίας, σ'αυτές τις δύσκολες μέρες», επισήμανε ο Σεβασμιώτατος.
 
Τον Πανορθόδοξο Εσπερινό τίμησαν με την παρουσία τους πολλές προσωπικότητες κυρίως από Ορθόδοξες χώρες, όπως ο Πρέσβης της Σερβίας Μιχάιλο Παπάζογλου, ο Γενικός Πρόξενος της Σερβίας Σπάσοε Μιλίτσεβιτς , ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας Αλέξανδρος Ιωαννίδης, ο Γενικός Πρόξενος Κύπρου Κ. Χριστοφίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Τορόντο Δ. Καρύγιαννης, η Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Φραγκιαδάκη, η Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Καναδά Ευθυμία Κουτσούγερα, οι 'Αρχοντες του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου Γ. Κόκκορης και Γ. Λιαγκάκης και εκατοντάδες πιστοί από διάφορες Ορθόδοξες εθνικότητες.
Κλείσιμο

Μετά την Ακολουθία του Εσπερινού, η οποία έγινε σε πολλές γλώσσες, η Κοινότητα του Αγίου Νικολάου πρόσφερε δωρεάν νηστίσιμο γεύμα σε όλους τους παρευρισκομένους στην αίθουσα του Μητροπολιτικού Κέντρου, παραπλεύρως του Ιερού Ναού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης