Στη φυλακή η μητέρα και η σύντροφος του Γ. Τσάκαλου

Στη φυλακή η μητέρα και η σύντροφος του Γ. Τσάκαλου

Στη φυλακή επέστρεψαν και δύο ακόμη κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ο Χρήστος Τσάκαλος και ο Γιώργος Πολυδώρου

Στη φυλακή η μητέρα και η σύντροφος του Γ. Τσάκαλου
Προφυλακιστέες κρίθηκαν την Τρίτη, έπειτα από τις απολογίες τους στον ανακριτή Ε. Νικόπουλο, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας, η μητέρα και η σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου.

Στη φυλακή επέστρεψαν και δύο ακόμη κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ο Χρήστος Τσάκαλος και ο Γιώργος Πολυδώρου, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί στο πρόσφατο παρελθόν με δικαστική απόφαση για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση και εκτίουν τις ποινές τους στις φύλακες Κορυδαλλού.

Η μητέρα και η σύντροφος του Γ. Τσάκαλου αντιμετώπισαν κατηγορίες για συμμετοχή στην οργάνωση, ενώ φέρονται, μεταξύ άλλων, να παρείχαν  καταφύγιο στην 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου, πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση της απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού του Χριστόδουλου Ξηρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία της η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου δέχθηκε ότι παρείχε καταφύγιο στην 22χρονη, ωστόσο, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή της με πράξεις τρομοκρατίας.

«Έχω δύο παιδιά στη φυλακή. Ήθελα να τα βοηθήσω», φέρεται να υποστήριξε η κατηγορούμενη. 

Από την πλευρά της η σύντροφος του Γ. Τσάκαλου φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, όμως δεν κατάφερε να πείσει τον ανακριτή με αποτέλεσμα να κριθεί και εκείνη προφυλακιστέα.

Οι δυο γυναίκες αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις στο αρμόδιο αυτόφωρο δικαστήριο στον Πειραιά την Τετάρτη, για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία.

Σε ότι αφορά τον Χρήστο Τσάκαλο, φέρεται να έχει προχωρήσει σε απεργία πεινάς, αντιδρώντας στη σύλληψη μελών της οικογένειάς του και με δήλωση του στον ανακριτή αναλαμβάνει την πολίτικη ευθύνη. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Αύριο, τη σκυτάλη των απολογιών αναμένεται να πάρει ο 32χρονος ο οποίος συνελήφθη το Σαββατοκύριακο για την ίδια υπόθεση από την Αντιτρομοκρατική.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης