Την «πολιτική ευθύνη για το σχέδιο "Γοργοπόταμος"» ανέλαβε ο Χρήστος Τσάκαλος

Την «πολιτική ευθύνη για το σχέδιο "Γοργοπόταμος"» ανέλαβε ο Χρήστος Τσάκαλος

«Δεν μπορούσα να μη βοηθήσω τα παιδιά μου, δεν έχω όμως σχέση με τρομοκρατία» φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου - Αρνείται όλες τις κατηγορίες η 26χρονη σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου

Την «πολιτική ευθύνη για το σχέδιο "Γοργοπόταμος"» ανέλαβε ο Χρήστος Τσάκαλος
Την «πολιτική ευθύνη για το σχέδιο "Γοργοπόταμος"» που αφορούσε σε επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού με στόχο την απόδραση των φυλακισμένων μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και τις πράξεις που του αποδίδονται, μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, ανέλαβε σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του στον ανακριτή ο Χρήστος Τσάκαλος, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος δεν μπήκε σε λεπτομέρειες αλλά επισήμανε οτι δεν έχουν καμία σχέση με τις πράξεις που τους αποδίδονται η μητέρα, η 26χρονη σύντροφος του αδελφού του και η 36χρονη φίλη του. 

Νωρίτερα, η μητέρα του είχε υποστηρίξει ενώπιον του ανακριτή: «Εχω δυο παιδιά στη φυλακή. Δεν μπορούσα να μην  τα βοηθήσω. Δέχομαι την κατηγορία για υπόθαλψη εγκληματία, δεν έχω όμως σχέση με τρομοκρατία». Η γυναίκα συνελήφθη την Κυριακή, καθώς μεταξύ άλλων φέρεται να προσέφερε καταφύγιο στο σπίτι της στη Σαλαμίνα στην Αγγελική Σπυροπούλου -πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού.

Κλείσιμο
Από την πλευρά της η 26χρονη σύντροφος του Γερασιμου Τσάκαλου, αδελφού του Χρήστου, που είχε κληθεί να απολογηθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αρνείται τις κατηγορίες που της έχουν απαγγελθεί.

Ειδικότερα, η 26χρονη αρνείται ακόμη και την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία που της αποδίδεται. Η κατηγορουμένη φέρεται να υποστηρίζει: «Πήγα στη Σαλαμίνα για να φυλάξω τα σκυλιά επειδή θα έφευγε η μητέρα του Χρήστου. Δεν γνώριζα ότι κρυβόταν η Αγγελική».



Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Τσάκαλος, όπως και άλλοι έγκλειστοι για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, έχουν ξεκινήσει ήδη απεργία πείνας ζητώντας να μην προφυλακιστεί η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου, η 26χρονη σύντροφος του Γερασιμου Τσάκαλου και η 36χρονη φίλη τους.



Στον ανακριτή βρίσκεται και ο Γιώργος Πολύδωρος επίσης κρατούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς, ο οποίος επίσης  θα απολογηθεί για την υπόθεση Χριστόδουλου Ξηρού.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης