Ανοιχτή εκδήλωση για τον εκφοβισμό

Ανοιχτή εκδήλωση για τον εκφοβισμό

Πρόκειται, αναμφίβολα, για ένα θέμα δραματικά επίκαιρο που αφορά τουλάχιστον το 10% των ανηλίκων ως θύτες της κατάστασης του εκφοβισμού, και που φαίνεται ότι εντείνεται στις τάξεις του Λυκείου

Ανοιχτή εκδήλωση για τον εκφοβισμό
«Εκφοβισμός: Γίνε η αρχή του τέλους» είναι το θέμα της ανοιχτής ενημερωτικής ημερίδας που διοργανώνει αύριο, Τρίτη 3 Μαρτίου, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΠΡΟΝΟΗ» του Δήμου Κηφισιάς σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής  του Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα. Κυριακού», με ομιλήτρια την υπεύθυνη της Μονάδας, καθηγήτρια Εφηβικής Ιατρικής κυρία Άρτεμι Τσίτσικα.
 
Πρόκειται, αναμφίβολα, για ένα θέμα δραματικά επίκαιρο που αφορά τουλάχιστον το 10% των ανηλίκων ως θύτες της κατάστασης του εκφοβισμού, και που φαίνεται ότι εντείνεται στις τάξεις του Λυκείου.
 
«Τα περιστατικά εκφοβιστικής συμπεριφοράς που εκτυλίσσονται στο σχολείο ή στο διαδίκτυο μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρές σωματικές και ψυχολογικές δυσκολίες στους μαθητές,  για αυτό και καθίσταται αναγκαία η  έγκυρη και ορθή πληροφόρηση, όχι μόνο των εκπαιδευτικών και των μαθητών, αλλά των γονέων και κηδεμόνων  πάνω σε θέματα πρόληψης, αλλά και αντιμετώπισης του Εκφοβισμού. Οι  γονείς και οι κηδεμόνες των  μαθητών χρειάζεται να είναι ενημερωμένοι για να μπορούν να αξιολογήσουν με ψυχραιμία πιθανές σχετικές καταστάσεις με τις οποίες  μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι και τρόπους διαχείρισης τους» αναφέρει η αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, και πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» κυρία Αγγελική Τριανταφύλλου.
 
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο  Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κηφισιάς, (Μυρσίνης 2 και  Διονύσου,210 8082673) την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015 και ώρα 18:00-20:00 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης