Αυτός είναι ο στενός συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού

Αυτός είναι ο στενός συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας είχε την κωδική ονομασία «Ιάσονας» - Συνεχίζονται οι έρευνες σε σπίτι που διέμενε - Ακόμα ένα άτομο στα χέρια των Αρχών – Οι συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν - Βρέθηκε το κλεμμένο mitsubishi που θα χρησιμοποιούσαν στην απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού

Αυτός είναι ο στενός συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού
Ο 39χρονος με το κωδικό όνομα «Ιάσονας», στενός συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού και μέλος, σύμφωνα με την αστυνομία της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, συνελήφθη σήμερα το πρωί, καθώς δαχτυλικά αποτυπώματα και DNA τακτοποιήθηκαν σε βόμβες και γιάφκες της οργάνωσης. 

Παράλληλα στα χέρια της αστυνομίας έπεσε και ένας δεύτερος άνδρας 32 ετών που φέρεται να είναι ο άνθρωπος που παρέδωσε στην καταζητούμενη συνεργάτιδα του Χριστόδουλου Ξηρού, Αγγελική Σπυροπούλου, ψηφιακό υλικό ( κάρτα sd) με γράμματα και ηλεκτρονικά κλειδιά ασφαλείας ( password ), τηλέφωνο επικοινωνίας, 6.000 ευρώ, συσκευή παρεμβολής σήματος GPS (jammer), σκοπευτικά λέιζερ, που επρόκειτο να τοποθετηθούν στα καλάσνικοφ που θα χρησιμοποιούνταν στην  μεγάλη απόδραση στις φυλακές Κορυδαλλού. 

Κλείσιμο


Όλα τα υλικά προέρχονταν από τα έμπιστα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Ο «Ιάσονας», άνεργος και χωρίς ποινικό μητρώο θεωρούνταν από τα μεγάλα κεφάλια της ομάδας του Χριστόδουλου Ξηρού, καθώς DNA του βρέθηκε:  

Α. Στον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, μέσα σε φάκελο που εστάλη στον πρόεδρο εφετών Αθηνών, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας, Δημήτρη Μόκκα, ο οποίος ανεφλέγη την 1η Σεπτεμβρίου του 2013 στην οικία του



Β. Σε βόμβα που τοποθετήθηκε το βράδυ τις 23ης Μαρτίου 2014 στην κεντρική είσοδο της εφορίας Κορυδαλλού, ο οποίος εξουδετερώθηκε από την αστυνομία 

Γ. Σε εκρηκτικό δέμα που έστειλαν οι Πυρήνες της Φωτιάς στο διοικητή του αστυνομικού τμήματος Ιτέας στις 30 Απρίλιου 2014 

Δ. Σε πειστήρια που κατασχέθηκαν στις γιάφκες του Χριστόδουλου Ξηρού, τόσο στο Λουτράκι όσο και στην Ανάβυσσο.

Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για ένα ιδιαίτερα σκληρό μέλος που κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του αντιστάθηκε, αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία της ταυτότητάς του και εξύβρισε τους αστυνομικούς, ενώ έρευνες πραγματοποιούνται και σε σπίτι που διέμενε.



Οι αστυνομικοί από το απόγευμα του Σαββάτου ερευνούν πιθαμή προς πιθαμή το σπίτι που διέμενε ο 39χρονος στην οδό Κύκνων στο Γαλάτσι. 

Παράλληλα άνδρες της αστυνομίας ερευνούν το σπίτι που διέμενε, μαζί με τους δικούς του, ο δεύτερος συλληφθέντας στην οδό Κερασιάς στον Άγιο Δημήτριο.


Βρέθηκε το κλεμμένο mitsubishi που θα χρησιμοποιούσαν στην απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού

Πριν από δεκαπέντε ημέρες εντοπίστηκε στην Ανάβυσσο, ένα φορτηγό αυτοκίνητο μάρκας mitsubishi για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή τον περασμένο Νοέμβριο και η άδεια κυκλοφορίας του οποίου βρέθηκε στη γιάφκα του Χριστόδουλου Ξηρού στην Ανάβυσσο. 

Το αυτοκίνητο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας οι οποίες αντιστοιχούν σε ίδιου τύπου οχήματος και το οποίο δεν είχε απασχολήσει τις αρχές. 

Σύμφωνα με την αστυνομία το συγκεκριμένο φορτηγό, θα μετατρέπονταν σε βόμβα τεράστιας ισχύος με το οποίο θα ανατινάζονταν ο μαντρότοιχος των φυλακών Κορυδαλλού προκειμένου να αποδράσουν και άλλοι ποινικοί. 

Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής 'έφθασα σε αυτούς, αφού κατάφεραν να σπάσουν τους κωδικούς και να διαβάσουν τις επιστολές που αντάλλασσαν μεταξύ τους τα έγκλειστα μέλη των Πυρήνων και η Αγγελική Σπυροπούλου. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το απόγευμα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Εφετείο όπου και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν. 
  






















































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης