Ξάνθος: Το υπ. Υγείας θα είναι στο πλευρό των ασθενών με σπάνια νοσήματα όλο το χρόνο

Ξάνθος: Το υπ. Υγείας θα είναι στο πλευρό των ασθενών με σπάνια νοσήματα όλο το χρόνο

Και όχι μόνο για το «θεαθήναι» ξεκαθαρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων

Ξάνθος: Το υπ. Υγείας θα είναι στο πλευρό των ασθενών με σπάνια νοσήματα όλο το χρόνο
Το υπουργείο Υγείας θα βρίσκεται στο πλευρό των ασθενών με σπάνιες παθήσεις καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο για το «θεαθήναι» την ημέρα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Σπανίων Παθήσεων, που τιμάται στις 28 Φεβρουαρίου, δηλώνει ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, με αφορμή την αυριανή ημέρα.
 
«Η Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων διαρκεί 24 ώρες. Εμείς, όμως, θα είμαστε στο πλευρό των πασχόντων 365 μέρες το χρόνο. Δεν υπάρχουν ασθενείς δύο ταχυτήτων. Όλοι οι πολίτες ανεξαιρέτως έχουν τα ίδια δικαιώματα στην ιατρική περίθαλψη, στη φαρμακευτική κάλυψη και στην ποιότητα ζωής» αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Ξανθός.
 
Επισημαίνει ότι «αν και η καθεμία σπάνια πάθηση ξεχωριστά αφορά ελάχιστους ασθενείς, υπολογίζοντας το σύνολο των ανθρώπων που προσβάλλεται από σπάνιες ασθένειες, διαπιστώνουμε ότι ο αριθμός είναι εξαιρετικά μεγάλος». Ωστόσο, δεν πρόκειται για διαπίστωση που επηρεάζει τη βούληση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, όπως λέει, «να ασκήσει πολιτική με βάση όχι τους αριθμούς αλλά με στόχο τη διασφάλιση της υγείας κάθε Έλληνα πολίτη».
 
«Γνωρίζουμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με σπάνιες παθήσεις είναι η έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση» λέει ο κ. Ξανθός, και ζητεί από το ιατρικό δυναμικό της χώρας να βρίσκεται σε εγρήγορση ώστε να εντοπίζουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τη σπάνια πάθηση και να την αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά.

Παράλληλα, στόχος του υπουργείου Υγείας είναι όπως τονίζει «η εφαρμογή μιας ορθής πολιτικής σε ό,τι αφορά τα «ορφανά φάρμακα» ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση των ασθενών στη θεραπεία τους χωρίς προβλήματα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης