PROTOTHEMA

Ελλάδα

Τι περιλαμβάνει το e-mail Βαρουφάκη

Δημόσιο: Ενιαίο μισθολόγιο με... μειώσεις - «Μαχαίρι» σε επιδόματα και υπερωρίες

Δημόσιο: Ενιαίο μισθολόγιο με... μειώσεις - «Μαχαίρι» σε επιδόματα και υπερωρίες

Με τις νέες μισθολογικές ρυθμίσεις θα επιδιωχθεί να συνδεθούν οι αμοιβές όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητά τους, ενώ θα επιδιωχθεί και η λεγόμενη «αποσυμπίεση» της κατανομής των μισθών στα μισθολογικά κλιμάκια

Σημαντικές αλλαγές στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων φέρνει η «λίστα Βαρουφάκη» με στόχο να εξισωθούν πλήρως οι αποδοχές υπαλλήλων με τις ίδιες δεξιότητες και την ίδια παραγωγικότητα.


Η κυβέρνηση σχεδιάζει και δραστικές μειώσεις σε δαπάνες του προϋπολογισμού ώστε να βρεθούν τα χρήματα για την καταβολή των κοινωνικών παροχών, την παιδεία, την εθνική άμυνα, τις μεταφορές και την τοπική αυτοδιοίκηση. 

Με τις νέες μισθολογικές ρυθμίσεις θα επιδιωχθεί να συνδεθούν οι αμοιβές όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητά τους, ενώ θα επιδιωχθεί και η λεγόμενη «αποσυμπίεση» της κατανομής των μισθών στα μισθολογικά κλιμάκια, εξέλιξη η οποία, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», σημαίνει ότι η κλιμάκωση των αμοιβών θα είναι πιο ευρεία με πιθανές μειώσεις στα κατώτατα επίπεδα.

Με τη «λίστα Βαρουφάκη», συνεχίζει το δημοσίευμα, η κυβέρνηση δεσμεύεται και για σημαντικές περικοπές σε όλες τις πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, δηλαδή σε υπερωριακή απασχόληση, δαπάνες για εκτέλεση υπηρεσίας και για υπηρεσίες εκτός έδρας.

Πέρα από τις περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων στο Δημόσιο, στο στόχαστρο φαίνεται πως μπαίνουν και επιδόματα για τα οποία δεν καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές και στα οποία ισχύουν εισοδηματικά κριτήρια.Στην κατηγορία αυτή ανήκουν: 
-ΕΚΑΣ 
-Επιδόματα στήριξης τέκνων, τρίτεκνα και πολυτεκνικά επιδόματα του ΟΓΑ 
-Το φοιτητικό επίδομα των 1000€ 
-Επιδόματα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών
-Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης 

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Manolis23/07/201511:07

Βρε άντε να χαθείτε, επικριτές των πάντων και προπάντως πολυγνώμωνες και ξερόλες. Βλέπω - όπως συνήθως - τα βάζετε με έναν δάσκαλο και προσπαθείτε να το "χτυπήσετε" κάτω από τη μέση, γιατί δεν είναι σε κλάδο "παραγωγής", δεν εργάζεται πάμπολες ώρες όπως άλλοι κλάδοι, "κάθετε" πολλές ημέρες το χρόνο και άλλα τέτοια ευτράπελα. 1) ακριβώς τα ίδια ισχύουν και στον ιδιωτικό τομέα στα αντίστοιχα ιδιωτικά σχολεία...τυχαίο; 2) περίπου τα ίδια ισχύουν παγκοσμίως με μικροαλλαγές αναλόγως της γεωγραφικής θέσης της εκάστοτε χώρας, τυχαίο; 3) ακριβώς τα ίδια ισχύουν και στον ιδιωτικό τομέα, οι ώρες εργασίας δεν είναι ποτέ ισοδύναμες σε διαφορετικές εργασίες και ούτε όλες οι δουλειές αμείβονται ωριαία - δηλ. σε έναν πυροσβέστη που καίγεται το καλοκαίρι και "κάθεται" το λοιπό χρόνο, τι θα του πύμε να απολύεται το χειμώνα και να προσλαμβάνεται ως εποχικός το καλοκαίρι; 4) οι φίλτατοι του ιδιωτικού τομέα να κοιτάξουν να ξεστραβωθούν και να πάψουν να σπέρνουν τα γνωστά, τα 850 που ανέφερε ο δάσκαλος είναι ο απολύτως καθαρός μισθός του και τα επιδόματα που νομίζουν ότι υπάρχουν έχουν καταργηθεί ήδη προ πολλού. 630 είναι του πρωτοδιόρισοτυ καθαρά και έχει να αντιμετωπίσει και τρία χρόνια επαρχίας, τα οποία δεν αμοίβονται εξτρά! Λυπάμε περισσότερο για το βλάκα γιατρό, γιατί περί βλακείας πρόκειται, εκτός και εάν ψεύδεται ότι είναι γιατρός για τα όσα έγραψε για το δάσκαλο και την προσπάθεια να συγκρίνει το επαγγελμά του με εκείνο του δασκάλου και τις ώρες λειτουργίας. Εσύ βλάκα γιατρέ που αμείβεσαι εξίσου λίγο, θα έπρεπε λόγω μορφωσης να ήσουν ο τελευταίος που θα έμπαινε σε αυτόν τον ηλίθιο αγώνα απόδειξης της μέγιστης ηλιθιότητας. Διαφορετικά θα βρεθεί ένας άλλος βλάκας δάσκαλος και θα σου πει για τα εξτρά ακόμα και των αγροτικών ιατρών και ο φαύλος κύκλος δεν θα κλείσει ποτε. Κοινωνία που δεν σέβεται τουλάχιστον εκείνα τα επαγγέλματα που αγγίζουν και το λειτούργημα δεν της αξίζει καμία επιβίωση! Και κάτι τελευταίο για όλους εκείνους τους βλάκες του ιδιωτικού τομέα που συνεχώς πιπιλάνε το θέμα της ανεργίας έναντι του δημοσίου, ξέρω πολλούς δασκάλους και καθηγητές (δευτεροβάθμιας) που κατηγορείται ευκόλως που στα 20-30 χρόνια υπηρεσίας τους έχουν γράψει από 4-8 χρόνια ταμείου ανεργίας. Αφήστε λοιπόν τα εύκολα λογάκια και καταναλώστε τα σε ομοιπαθής βλάκες σαν εσάς, οι γνώμωνες είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα καταλαβαίνουν πολύ καλά την ηλιθιότητα όλων αυτών των επιχειρημάτων.

Απάντηση
chris1325/02/201516:05

Αυτο ηταν τελικα το νεο πασοκ???

Απάντηση
Καράντη Μαρία25/02/201514:15

Αφού βαφτίσουν "υπερωρίες" θα κόψουν και τις λιγοστές νυχτερινές εφημερίες νοσηλευτών και γιατρών ΕΣΥ, και θα αδειάσουν παντελώς τα δημόσια μας νοσοκομεία. Κάθε εμπόδιο για καλό όμως, σε Γερμανία/Ολλανδία/Δανία/Σουηδία/Φινλανδία πληρώνουν 4πλάσιους μισθούς, με άριστες συνθήκες εργασίας, κι ελάχιστες νυχτερινές εφημερίες. Μαζική εγκατάλειψη του ρημαγμένου ΕΣΥ!

Απάντηση
ΚΟΠΡΙΤΗ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ25/02/201520:48

στους λαους κοπριτη ΔΥ το κακο δε το κανανε οι γερμανοι, το εκαναν οι διεφθαρμενοι πολιτικοι και τα σολιαστικοκοπτοτακια ΔΥ που καταναλωνουν και ΔΕ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ δυστυχως το 49 καθαρισε απο εσας η χωρα, ηρθε μετα ο παπανδρεου και ξαναγυρισαν η σαρα η μαρα και το κακο το συναπαντημα. Παντως οι σοβιετοκρατιες κακαν καλη δουλεια ελληνικος (με το ζορι) μαθατε

Απάντηση
haunted125/02/201520:44

να γραφεις το ονοματεπωνυμο σου κοπριτη ΔΥ μηπως εισαι ο μπενυς χαχαχα? ολοι σας ομως κοπριτακια ΔΥ το καταλαβατε, το παρτυ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

Απάντηση
Να μαντέψω ?25/02/201514:14

Θα εξομοιωθούν οι μισθοί και το επίδομα παραγωγικότητας θα το πάρουν τα παραγωγικά υπουργεία, πχ το Οικονομικών !!

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία