Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των πλημμυρών περιοχές της Άρτας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των πλημμυρών περιοχές της Άρτας

Ανησυχία για το υδροηλεκτρικό φράγμα στο Πουρνάρι - Μεγάλες ζημιές στον κάμπο της Περάνθης - Στο όριο της υπερχείλισης ο ποταμός Αχέροντας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των πλημμυρών περιοχές της Άρτας
Να κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές των Δήμων Αρταίων και Νικολάου Σκουφά οι οποίες πλήττονται από την κακοκαιρία, αποφασίστηκε το βράδυ του Σαββάτου κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου το οποίο συνήλθε στην 'Αρτα.

Ειδικά για το υδροηλεκτρικό φράγμα στο Πουρνάρι στο οποίο η στάθμη ανέβαινε κατά 25 εκατοστά την ώρα, το πρωί ενώ το απόγευμα κατά 12,αποφασίστηκε να εκτιμηθεί το πρωί, εάν θα αποφορτιστεί από τον όγκο των υδάτων προκειμένου να μην πλημμυρίσει παρακείμενη κατοικημένη περιοχή.



Κλείσιμο


Επίσης, μεταξύ άλλων, κρίθηκε αναγκαίο να αρχίσει άμεσα η επισκευή των πυλώνων της γέφυρας στον Κομποτέικο ποταμό, προκειμένου να αποκατασταθεί η συγκοινωνία.

Μεγάλες είναι οι ζημιές στον κάμπο της Περάνθης όπου οι παραγωγοί βλέπουν να χάνονται τόνοι πορτοκαλιών και μανταρινιών. Τεράστιες εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει ενώ ζημιές έχουν υποστεί σπίτια, καταστήματα και κτηνοτροφικές μονάδες. Πολλοί οικισμοί είναι χωρίς νερό, καθώς τα δίκτυα έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Στο όριο της υπερχείλισης είναι και ο ποταμός Αχέροντας, ενώ σε ορισμένα σημεία στον κάμπο του Φαναρίου και κοντά στις εκβολές το νερό πέρασε στις καλλιέργειες. Συνεργεία των δήμων Πάργας και Παραμυθιάς επιχειρούν στην κοίτη, δημιουργώντας με ογκόλιθους αναχώματα.

Φωτογραφίες: epiruspost.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης